NASA поділилось унікальними знімками заходу сонця на Марсі (фото)

NASA поділилось унікальними знімками заходу сонця на Марсі (фото)
У NASA зазначають, що це було вперше, коли сонячні промені можна було так чітко побачити та зафіксувати на Марсі
Фото з відкритих джерел

Марсохід NASA Curiosity Rover опублікував приголомшливі світлини променів світла, які осяяли хмари під час заходу сонця на «червоній планеті»

Марсоходу NASA Curiosity вдалося зафіксувати надзвичайно примхливі промені світла, що освітили хмари, коли сонце опустилося за горизонт. Ці «сонячні промені» також відомі як сутінкові. Про це повідомляє американське космічне бюро NASA.

У NASA зазначають, що це було вперше, коли сонячні промені можна було так чітко побачити та зафіксувати на Марсі. Знімок зробили 2 лютого.

Захід сонця на Марсі
Захід сонця на Марсі
Фото: New York post

Повідомляється, що більшість марсіанських хмар ширяють над Марсом не вище 37 миль і складаються з водяного льоду, але хмари, зображені на останньому знімку розташовані вище у небі.

Окрім зображення сонячних променів, 27 січня Curiosity також додав набір фото різнокольорових хмар у формі пір’їнки. При освітленні сонячним світлом певні типи хмар можуть створювати райдужне зображення.

Райдужні хмари під час заходу сонця на Марсі
Райдужні хмари під час заходу сонця на Марсі
Фото: NASA

«Там, де ми бачимо переливчастість, це означає, що розміри частинок хмари ідентичні їх сусідам в кожній частині хмари», – розповів Марк Леммон, атмосферолог з Інституту космічних наук у Боулдері, штат Колорадо.

Цікавість захопила не лише сонячні промені, а й різнобарвні хмари, кожна з яких була зшита разом з 28 зображень, відправлених на Землю. Зображення були оброблені, щоб підкреслити основні моменти.

Читайте також: До Землі прямують чотири астероїди розміром із хмарочос

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: