Усе, що слід знати про ставлення Індії до Росії: показове фото

Усе, що слід знати про ставлення Індії до Росії: показове фото
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та прем'єр Індії Нарендра Моді з посмішкою потиснули один одному руку
фото: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

Главу МЗС країни-агресорки зустріли в Індії з музикою та танцями, а також вручили особливий подарунок

Саміт G20 у Нью-Делі завершився для Росії дружніми рукостисканнями, попри злочини та терористичні акти країни-агресорки на території України. Представниця МЗС Росії опублікувала фото, яке показує справжнє ставлення Індії до держави-терориста.

Усе, що слід знати про ставлення Індії до Росії: показове фото фото 1
фото: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та прем'єр Індії Нарендра Моді з посмішкою потиснули один одному руку.

Усе, що слід знати про ставлення Індії до Росії: показове фото фото 2
фото: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

Росія заявила, що саміт G20 закінчився на «дуже позитивній ноті».

Усе, що слід знати про ставлення Індії до Росії: показове фото фото 3
фото: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

Крім того, в урядовому аеропорту Делі представника країни-агресорки зустрічали музикою та танцями. Також прем'єр-міністр Індії подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову шарф, прикрашений символами «Великої двадцятки».

Моді потішив Лаврова подарунком
Моді потішив Лаврова подарунком
скрін із відео з соцмереж

Зауважимо, що Індія та Росія є торговими партнерами. Країна-агресорка увійшла до п'ятірки найбільших торгових опонентів Нью-Делі у 2023 році.

Як відомо, саміт G20 проходив у Нью-Делі 9-10 вересня. Серед основних учасників виступали США, Росія, Велика Британія, Франція, Німеччина, Китай та інші країни. При цьому президент РФ Володимир Путін відмовився від участі у саміті. Слідом за ним таке ж рішення ухвалив голова КНР Сі Цзіньпін. Проте під час саміту виступив Лавров.

Зазначимо, канцлер Німеччини Олаф Шольц уникав Лаврова на саміті G20. Німецький політик не став тиснути руку главі МЗС РФ, а також обмінюватися з ним привітаннями.

Як повідомлялося, дипломати країн G20 розробили компромісне формулювання щодо повномасштабного вторгнення Росії в Україну, подолавши розбіжності між Москвою та іншими членами групи, які загрожували перекреслити сподівання на прийняття комюніке за підсумками саміту G20. 

До слова, представники G20 кілька днів намагалися узгодити формулювання спільного комюніке через розбіжності щодо війни в Україні, сподіваючись залучити Росію до розробки так званої «декларації лідерів». Країну-агресорку на зустрічі представляє міністр закордонних справ Сергій Лавров, який заявив, що заблокує остаточну декларацію, якщо вона не відображатиме позицію Москви щодо України та інших криз.

Нагадаємо, українське МЗС розкритикувало підсумкову декларацію саміту. Водночас у відомстві запропонували свій варіант тексту декларації.

Раніше Індія пояснила, чому на саміт не запросили Україну. Своє рішення країна пояснила тим, що G20 займається зростанням та розвитком, а не врегулюванням конфліктів. Міністр запевняв, що Індія запросила дев’ять країн – Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати – і що ніхто, крім них та держав-членів, не братиме участі в заході.

Читайте також: Лідери G20 погодили спільне комюніке, зокрема про війну в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: