Палац Путіна. Фонд Навального опублікував розслідування про шикарну «дачу» російського президента

Палац Путіна. Фонд Навального опублікував розслідування про шикарну «дачу» російського президента
«Палац Путіна», він же Резиденція на мисі Ідокопас, був побудований в 2005-2010 році на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика
Фото: facebook.com/alburov

Вартість проєкту було оцінено в $1 млрд, а його територія дорівнює 39 князівствам Монако

Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про так званий палац президента РФ Володимира Путіна під Геленджиком у Краснодарському краї.

Розслідування опубліковано через добу після того, як суд в Хімках відправив засновника ФБК Олексія Навального на 30 діб в СІЗО після його повернення в Росію з Німеччини.

Розслідування було зроблено до затримання Навального.

«Існує одне місце, потрапивши куди, можна зрозуміти про Володимира Путіна все. Це місце в Росії найбільше охороняється, фактично держава в державі, і це найбільший путінський секрет. Який оберігають сотні, навіть тисячі людей – від невідомих охоронців, садівників і будівельників до найбагатших і найзнаменитіших людей в Росії. Один секрет. Одна будівля. І ми в ній побуваємо. В гостях у Путіна. На власні очі переконаємося, що ця людина в своїй тязі до багатства абсолютно збожеволіла. Дізнаємося, чиїми грошима і як фінансується ця розкіш. І як прямо зараз і останні 15 років дається найбільший хабар в історії і будується найдорожчий в світі палац», – йдеться у передмові до розслідування.

Так званий «Палац Путіна», він же Резиденція на мисі Ідокопас, був побудований в 2005-2010 році на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика.

Про те, що він був побудований для президента Росії, в 2010 році заявив бізнесмен Сергій Колесников. Він же оцінив вартість проєкту в мільярд доларів.

У розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, як стверджується, розкрита схема фінансування будівництва палацу, а також показані його інтер'єри.

«У нас не просто розслідування, а психологічний портрет. Дуже хочеться зрозуміти, як простий радянський офіцер перетворився на божевільного, схибленого на грошах і розкоші. І готового руйнувати країну і вбивати заради своїх скринь із золотом», – каже Навальний.

У розслідуванні йдеться, що на території «палацу Путіна» є льодовий палац, церква, чайний будиночок площею 2500 квадратних метрів і підземний тунель з виходом до моря. А поруч розташовані виноградники, шато і устрична ферма.

«Найсекретніший об'єкт в Росії. Це не заміський будинок, не дача, не резиденція – це ціле місто, а скоріше королівство. Тут неприступні паркани, свій порт, власна охорона, церква, свій пропускний режим, безпольотна зона і навіть власний прикордонний пункт», – зазначили у ФБК.

Велика територія навколо палацу (сім тисяч гектарів), за даними Фонду, належить ФСБ.

«Уявляєте собі князівство Монако? Це маленька, але все ж окрема країна. А тут володіння розміром з 39 князівств Монако. Побудовано так, щоб до нього не можна було підібратися ні по землі, ні по морю, ні по повітрю», – йдеться у розслідуванні.

Тисячам людей, які працюють там, заборонено приносити з собою навіть простенький мобільний телефон з камерою. Машини, що приїжджають туди, оглядають на кількох КПП, за допомогою дзеркал і ями з відеокамерами, обшукують багажники і бардачки.

Стверджується, що палац зараз ремонтується, оскільки він постраждав через цвіль. В ході ремонту будуються нові об'єкти.

У розслідуванні також йдеться про так звану «формулу путінської корупції»:

  • Нічого не повинно бути записано на Путіна. Гроші повинні лежати в різних місцях, ними повинні розпоряджатися різні, на перший погляд не пов’язані між собою люди;
  • Особисті путінські гроші зберігаються у тих, з ким він познайомився 30 років тому.

Зазначимо, що політик повернувся у Росію 17 січня після лікування у Німеччині, його літак повернули із Внуково у Шереметьєво, потім Навального затримали на паспортному контролі.

 Читайте повну хронологію подій, як у Росії суд заарештував Навального на 30 діб 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: