На місці пожежі у таборі «Вікторія» знайшли останки загиблих дітей

На місці пожежі у таборі «Вікторія» знайшли останки загиблих дітей

Також експерти вилучають фрагменти деревини з уцілілих корпусів оздоровчо-спортивного закладу «Вікторія», щоб установити, чи проводилася належна протипожежна обробка

Група з міжнародних фахівців, залучених судом на клопотання Олексія Мазура - батька однієї з трьох загиблих на пожежі дівчаток - виявила на місці згорілого двоповерхового дерев'яного корпусу фрагменти останків дітей. Про це сьогодні повідомила кореспонденту адвокат Оксана Муравська, пише «Укрінформ».

«Експерти, що здійснюють ретельну незалежну пожежно-технічну, судово-будівельну та електротехнічну експертизи будівель  оздоровчо-спортивного табору «Вікторія», виявили під час просіювання уламків будівлі обгорілі предмети, схожі на фрагменти тіл. Вони вилучені слідчим. В Одеському обласному бюро судово-медичної експертизи буде проведено відповідні дослідження, які покажуть, кому вони належали», - зазначила Муравська.

За словами адвоката, за клопотанням батька загиблої 8-річної Соні Мазур суд залучив до здійснення експертиз фахівців Міжнародного інституту експерти з Таллінна. Нині вони також вилучають фрагменти деревини з уцілілих корпусів оздоровчо-спортивного закладу «Вікторія», щоб установити, чи проводилася належна протипожежна обробка спальних корпусів.

Масштабна пожежа у таборі «Вікторія» сталася у ніч на 16 вересня 2017 року. Загорівся двоповерховий дерев'яний корпус, в якому знаходилися 42 дитини. Троє дівчаток загинули.

У судових інстанціях досліджуються кримінальні провадження стосовно екс-директора позашкільного закладу Петроса Саркісяна, його заступниці Тетяни Ланіної, екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, а також колишніх керівника та працівника Київського райвідділу ДСНС України в Одеській області.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: