На Одещині зафіксовано спалах сибірської виразки

На Одещині зафіксовано спалах сибірської виразки

За попередніми даними поліції, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п’ятеро осіб

На Одещині до інфекційного відділення Саратської районної лікарні з підозрою на сибірську виразку госпіталізували п'ятьох жителів села Меняйлівка.

Про це повідомляє ТСН.

Зараз лікарі проводять лабораторні дослідження, аби офіційно підтвердити наявність збудника.

Аби запобігти поширенню інфекції, на усіх в'їздах та виїздах з населеного пункту чергує поліція. Карантин в районі поки не оголошували. Місцеві жителі підозрюють, що сибірська виразка могла потрапити в село з сусіднього могильника тварин, який розмило під час нещодавнього дощу.

Сибірка - смертельно небезпечне інфекційне захворювання, у людини викликає ураження легеневої системи та органів травлення.

В Одеській обласній адміністрації на екстрене засідання зібралася спеціальна комісія.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Одеської області, за попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п’ятеро осіб. Наразі ці люди госпіталізовані та знаходяться під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує.

«У зв’язку з надзвичайною ситуацією місцевою владою прийнято рішення про проведення на території населеного пункту дезінфекційних та інших протиепідеміологічних заходів із залученням правоохоронців. З метою локалізації захворювання та запобігання його розповсюдженню на інші території на під’їздах до села виставлено шість карантинних постів з числа поліцейських, рятувальників та нацгвардійців. Вони контролюють дотримання жителями заборони на ввезення-вивезення домашньої худоби та продуктів тваринного походження», - заявили в поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: