За добу на Вінниччині лабораторно не підтверджено жодного нового випадку захворювання на Covid-19

За добу на Вінниччині лабораторно не підтверджено жодного нового випадку захворювання на Covid-19

Станом на ранок у 75 випадках виявлений коронавірус, в т.ч. у семи дітей

Сьогодні, 6 квітня, в ході традиційного щоденного онлайн брифінгу в облдержадміністрації, голова ОДА Владислав Скальський повідомив, що протягом доби на Вінниччині лабораторно не підтверджено жодного нового випадку захворювання на коронавірус.

Посадовець зазначив, що, за інформацією Обласного Лабораторного центру, станом на сьогодні, на території області зареєстровано 161 підозру захворювання на коронавірусну інфекцію. У 77 випадках діагноз лабораторно не підтверджений. У 75 випадках виявлений коронавірус, в т.ч. у семи дітей (троє з м. Вінниця, троє з м. Гайсин та одна дитина з м. Чернівці).

Відтак, за останню добу ситуація не змінилась.

Керівник регіону зазначив, що лабораторно підтверджені випадки зареєстровані в таких населених пунктах: у м. Вінниця — захворіла 51 особа, в Гайсинському районі — 9 осіб, Вінницькому - 3 особи, в Жмеринському, Крижопільському та Хмільницькому районах зареєстровано по два випадки захворювання , в м. Ладижин, Чернівецькому, Липовецькому, Тиврівському , Тростянецькому та Ямпільському районах — по одному випадку захворювання.

За словами Владислава Скальського, для проведення досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції на Вінниччині закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 49 наборів діагностичних тест – систем.

«Варто зазначити, що всього на даний час в лабораторіях протестовано 1269 зразків матеріалів. В результаті досліджень, як я вже зазначав, у 75 осіб був виявлений коронавірус, а в 1194 випадках результати досліджень були негативні», — повідомив голова ОДА.

За його словами, в лабораторіях обласного лабораторного Центру наявні діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної – ланцюгової реакції на 3300 осіб.

Окрім того, Владислав Скальський повідомив, що в лікувальних закладах Вінниччини 801 стаціонарне ліжко пристосоване для інфекційних хворих, 57 ліжок зайняті особами з підозрою на коронавірус, 175 ліжок зайняті всіма інфекційними хворими. Додатково можна перепрофілювати ще 1780 ліжок, а у разі потреби — збільшити їх кількість, — запевнив посадовець.

«Стан пацієнтів стабільний, від учорашнього дня змін немає. Бажаю кожному швидкого одужання!», — наголосив керівник регіону.

Як повідомлялось, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: