Визначився переможець телешоу «МастерШеф. Битва сезонів»: найкращі страви кухаря
За перемогу змагалися найсильніші учасники за історію проєкту
На телеканалі СТБ відбувся фінал кулінарного проєкту «МастерШеф», який був знятий до початку повномасштабної війни та транслювався з січня цього року. У «Битві сезонів» зійшлися учасники минулих частин програми, щоб визначити найкращого з найкращих.
Підтримати колег приїхали учасники Битви сезонів. в останньому випуску цього сезону за перемогу боролися чотири кухарі – Олександр Цвігун, Олександр Білодєд, Владислав Міцкевич та Вадим Бжезінський (відоміший шанувальникам шоу як Пава). Останній за крок до суперфіналу залишив проєкт. Найкращі кулінари сезону готували класичні страви, але з незвичайними інгредієнтами, страви, з якими вони не впоралися протягом сезону і в результаті отримали за них чорні фартухи, а також авторські страви.
Роботи учасникыв оцінювала трійка суддів – шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво, шеф-кухар Володимир Ярославський та переможниця 3 сезону проєкту Ольга Мартиновська.
Найкращим кухарем став Олександр Цвігун – талановитий кулінар із Ірпеня. Вже у 19 років він поїхав працювати та набиратись досвіду у польських шефів. Незабаром хлопець став су-шефом та вже сам почав навчати новачків. Покинув роботу за кордоном задля участі у другому сезоні «МастерШеф Професіонали», але тоді йому забракло досвіду, щоб вибороти перемогу.
Оскільки сенс свого життя Олександр вбачає саме у кулінарії, у своїх соцмережах публікую переважно фото кулінарних робіт, повідомляє СТБ.
Терін із гарбуза, корня селери, креветки, мус з гарбузового карі, гель з обліпихи, маринований гарбуз з цедрою апельсина, чіпси з батату, настурція.
Річкова форель у паніровці зі шпинату, фундуку, фермерського пармезану, крем з BBQ моркви, емульсія кропу, редис маринований у гібіскусі, соус із чорноморських креветок та кропової олії, пудра зеленого горошку.
Сиров’ялена яловичина, ферментований зелений аґрус, кедровий горіх, крем із копчених жовтків і бер нуазет, еспума з цибулі порею та шпинату, сухар із кінзи, кропу, шпинату, кедрового горіха та фундуку, лимонний базилік, волошки.
Морозиво пористе з гречаної іриски, солона трюфельна карамель, гречаний спонж просочений томленим молоком і корицею, гречані вафлі, вибухова карамель.
Качине філе, м’ясний сік, крем із копченої моркви, томат чері фарширований українським чоризо та кінзою, маринований сівок.
Коментарі — 0