Чи зросте вартість газу?

Щодо збільшення вартості газу, то на Уряд тисне не МВФ, а його власні законодавчі документи. Мова йде про постанову Уряду №187. Про це сказав директор спеціальних проектів НТЦ "Псіхєя" Геннадій Рябцев під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«Зараз лунають заяви про те, що Кабмін погодився про підняття ціни на газ, в тому числі і для населення, на 17% вже під час цього опалювального сезону. Але ця інформація поки не відповідає дійсності. Тому що існують лише пропозиції профільного міністерства палива та енергетики щодо можливого виходу із ситуації, що склалася», - зазначає Рябцев.

Експерт зауважує, що на уряд тисне не стільки МВФ, як рішення, які приймалися самим Кабміном на початку поточного року. Йдеться про  Постанову уряду №187, яка встановлює методику розрахунку ціни на газ як для промислових споживачів, так і для населення. 

« Проте очільник уряду заявив, на мій погляд необґрунтовано і достатньо популістично про те, що протягом опалювального сезону ціна на газ для населення піднята не буде", - продовжує Рябцев.  

На його переконання, дана  заява фактично спричинила юридичну колізію.

"З одного боку керівник виконавчої влади заявляє про те, що ціна не буде змінюватися, а з іншого боку він має підписати відповідні документи, які підвищують цю ціну на газ, оскільки діє Постанова 187», - резюмував експерт.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: