Експерт пояснив, чому Київ затоплюється після дощів

Експерт пояснив, чому Київ затоплюється після дощів
Світлина з відкритих джерел

Основними причинами затоплення Києва після дощів є засмічення зливних колодязів, надмірна кількість опадів, неправильно прокладена зливна каналізація, а також невихованість киян, які залишають за собою сміття. Такі думки висловив директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

У Києві 2 230 вулиць протяжністю 1667 км, Загальна площа цих вулиць майже 27 млн кв м, з них проїжджа частина 19 млн кв м. Зливових колодязів майже 30 тисяч. Якщо поставити один за іншим , то вийде лінія в 30 км.

«В кожен зливовий колодязь потрапляє сміття. Особливо це відчутно  двічі протягом року: на весні і під час злив. В Києві у 90-х роках завозили кожного року 100 тисяч тон піску, весь його розсипали на дорогах взимку. Весною його збирали, а частина потрапляла в колодязі . окрім того додається всілякий непотріб як от гілки, недопалки, поліетиленової пакети. Тому кожної весни «Київавтодор» починає чистити колодязі», - розповідає Сергієнко.

Під час злив відбувається те ж саме – колодязі забиваються.

«Все сміття потрапляє в них. Наступні зливи лише погіршують ситуацію. Київ складний рельєф не лише на правому березі, а й на Лівому. Тому з височин все стікає разом зі сміттям вниз», - продовжує експерт.

Щоб зарадити ситуації, перш за все каналізація має бути правильно прокладена, тобто вода самотьоком повинна спускатися через цю зливову каналізацію у Дніпро. Усі дощові води в Києві зливаються у річки, у ому числі й підземні.

«Те, що на м. Лівобережна кияни по коліна у воді брели через вулиці,означає, що зливна каналізація неправильно зроблена. Вода дуже довго стоїть і повільно відходить. Хоча дивно, бо цю частину вулиці реконструйовували до «Євробачення».

Отже, є кілька причин, чому Київ затоплюється після сильних дощів: засмічення зливних колодязів, неправильно прокладена каналізація, відсутній ухил доріг, надзвичайна кількість опадів, невихованість людей, які залишають за собою сміття.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: