Освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту 1 листопада

Освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту 1 листопада
open.az

Підвищення тарифів на житлово-комунальні платежі стали для освітян «драконівськими тарифами»

Підвищення тарифів на житлово-комунальні платежі стали для освітян «драконівськими тарифами». Це змушує 1 листопада працівників освіти вийти на страйк. Про це повідомив Олександр Яцунь, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«Освітяни доведені до відчаю. 1 листопада вони вийдуть на маніфестацію чисельністю 20 тисяч осіб. Це канікулярний період. Ми не зриваємо навчальний процес, ми не йдемо з уроків, з пар. Початок о 14:00 під стінами Кабінету міністрів. Далі страйкарі рушать до парламенту. Освітяни вимагають знизити вдвічі тарифи на житлово-комунальні послуги, підвищити зарплатню освітянам, та виконувати 62 статтю Закону «Про вищу освіту», в якій зазначено, що стипендія повинна бути на рівні прожиткового мінімуму», говорить Яцунь.

Нагадаємо, що прожитковий мінімум встановлено в сумі 1 450 гривень. Студент отримує 825 гривень, підвищена за відмінне навчання – 925 гривен. 

«Окрім до сих пір не виконується закон про внутрішньо переміщених осіб, де зазначено, що студенти з окупованих на тимчасово непідконтрольних територій мають право безкоштовно проживати в гуртожитках», - зазначає Стремецька.

На думку Бабенка, за таких умов, коли вчитель 50% із зарплати повинен віддавати за комунальні послуги, призводить до злидарства працівників освіти. Тому молодь неохоче йде працювати в школи.

Пропонуємо переглянути  запис прес-конференції «Освітяни столиці вийдуть на масову акцію протесту» за участі  Олександра Яцуна, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;  Артура Бабенка, вчитель правознавства Печерської гімназії № 75; Мирослави Стремецької, студентка 2 курсу магістратури Національного технічного університету України «КПІ» ім. Ігоря Сікорського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: