«Україна у фокусі міжнародної спільноти»

Берлін і Париж скептично ставляться до нашого гіпотетичного членства в НАТО. Але Україні корисніше не так саме членство, як рух до членства в НАТО. Це позитивно відобразиться на її секторі оборони. Про це розповів аналітик Інституту світової політики Микола Бєлєсков під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

Берлін і Париж скептично ставляться до нашого гіпотетичного членства в НАТО .

«Як перетягнути на свій бік Німеччину та Францію? Це світоглядне питання. Я зосереджуся на Німеччині. Як свідчать заяви німецьких політиків навіть в умовах російської агресії: вони чітко кажуть, що ми не бачимо європейської системи безпеки без Росії. На практиці це означає, що тією чи іншою мірою будуть змушені враховувати певні побажання. В основі німецької зовнішньої політики  стратегічної культури після 1945 року є ідея , що має бути консенсус, незважаючи на те, що той гравець – Росія – продемонструвала повне небажання до консенсусу, до слідування певним узгодженим правилам та нормам. Росія своїми діями порушила основоположний акт Росія – НАТО. І в той же час Німеччина  каже, щоб дотримувалися цього документу. Тому питання як змінити німецьке бачення цієї ситуації залишається відкритим», - говорить Бєлєсков.

На його переконання, для України важливі інше – не стільки саме членство, як рух до того членства. Бо Україна в такому випадку отримає потужний сектор оборони, відбудеться його реформа. І це буде більшим досягненням.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: