«Діамантова ліга»: Богдан Бондаренко і компанія виступлять у Рабаті

 «Діамантова ліга»: Богдан Бондаренко і компанія виступлять у Рабаті

У 2016 році на карті «Діамантової ліги» з’явився новий пункт – Рабат.

У 2016 році на карті «Діамантової ліги» з’явився новий пункт – Рабат. Марокко впродовж багатьох років на високому рівні приймає турніри ІААФ, проте старт найпрестижнішої легкоатлетичної серії змагань тут пройде вперше.

Україну на третьому етапі «Діамантової ліги» представлять четверо спортсменів.

Співавтору рекорду Європи зі стрибків у висоту Богдану Бондаренку у Рабаті спробують кинути виклик діючий чемпіон світу у приміщенні італієць Джанмарко Тамбері, призери Олімпійських ігор американець Ерік Кінард, британець Роббі Грабарз і чех Ярослав Баба, а також лідер світового сезону сирієць Маджед Альдін Газал. Проте й на цьому список відомих імен не закінчується – багамець Дональд Томас, грек Константінос Баніотіс й італієць Марко Фассінотті, поза сумнівом, теж намагатимуться завоювати «діамантові» очки. Тим більше, згідно з новою системою їх нарахування, бажані пункти у залік відтепер отримують відразу шість перших атлетів.

У надзвичайно сильній компанії на старт дистанції 800 метрів вийде Анастасія Ткачук. Чого варті лише імена таких її суперниць, як Кастер Семеня з ПАР, кенійка Юніс Джепкоеч Сум, білоруска Марина Арзамасова чи марокканка Сіхам Хілалі.

У секторі для потрійного стрибка Тетяна Пташкіна змагатиметься з діючими чемпіонками світу на стадіоні й у приміщенні – колумбійкою Катеріне Ібаргуен і венесуелкою Юлімар Рохас відповідно.

Рекордсменка України Ганна Гацько-Федусова побореться у секторі для метання списа. Серед її суперниць, зокрема, медалістка чемпіонату Європи сербка Татьяна Мірковіч і фіналістки Олімпійських ігор словенка Мартіна Ратей і латвійка Мадара Паламейка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: