65-річний дідусь з Китаю вирішив підкорити «Дакар»-2019

65-річний дідусь з Китаю вирішив підкорити «Дакар»-2019

Лян Юсян вирішив спробувати свої сили у найважчому ралі

65-річний китайський гонщик Лян Юсян готовий до найсуворішого та найавантюрнішого ралі світу – він стане найстарішим учасником «Дакара» серед представників східної країни в історії гонок.

У молодості Юсян працював на виробництві гумових і швейних виробів, пізніше, на початку 1990-х років, заснував успішний бізнес Huati Lighting. Він облаштував на заводі тренажерний зал після того, як удався до бодібілдингу, щоб заохотити своїх співробітників.

Хоча ралі «Дакар» бачило кількох літніх пілотів (56-річний Карлос Сайнс з Іспанії виграв два титули у 2010 і 2018 роках, 53-річний Стефан Петрансель із Франції виграв чемпіонат рекордну кількість разів – 13), у найскладнішому ралі-рейді ніколи не було китайського гонщика віком за 50 років.

Частково це пов’язане з високою вартістю участі у ралі у Південній Америці, хоча взагалі китайські гонщики вважають, що перегони – це змагання для молоді.

Юсян каже, що його пристрасть до поїздок на далекі відстані з’явилась після того, як у 2006 році він проїхав на своєму автомобілі зі своєю дружиною і друзями зі свого рідного міста Ченду (столиця провінції Сичуань на південному заході Китаю) до Рима.

Два роки по тому 55-річний чоловік орендував автомобіль і проїхав континентальною частиною Сполучених Штатів, вирушаючи із заходу на східне узбережжя.

Після цього пристрасть Ляна перейшла на жорсткіші та захопливі ралі у пустелі. У 2008 році Юсян і його син спробували себе у ралі Такла-Макан (Китай). Це стало лише початком кар’єри гонщика ралі для Ляна, який, крім іншого, брав участь у Великому Ралі Китаю та Ралі Шовкового шляху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: