Анонс матчу-відкриття ЧС-2018 з футболу Росія – Саудівська Аравія

Анонс матчу-відкриття ЧС-2018 з футболу Росія – Саудівська Аравія
Росія - Саудівська Аравія

Збірній Росії дісталась, мабуть, найбільш рівна та прохідна група

Чемпіонат світу 2018, нарешті, починає відлік своєї фінальної частини. Позаду – 11 років проблемного будівництва інфраструктури, політичних скандалів та спортивних трансформацій всіх учасників цьогорічного Мундіалю. Дискусія навколо доцільності телетрансляції ЧС-2018 в Україні також, здається, вже втратила сенс, тож попереду – 64 матчі найпрестижнішого футбольного турніру за участі найкращих збірних команд світу.

Відкривають даний міжнародний форум, за традицією, господарі. Збірна, керована Станіславом Черчесовим, повниться суперечностями та викликає у росіян повну палітру емоцій по відношенню до себе. Так, команда проходила підготовку під гаслом зміни поколінь, однак при цьому залишилась однією з найбільш вікових на турнірі. Її центрбек – Сергій Ігнашевич – у свої 38 років взагалі є найстаршим гравцем ЧС-2018.

Втім, не дивлячись на великий досвід, команда Черчесова примудряється грати вкрай нестабільно, не знаючи перемог протягом семи останніх матчів та програвши чотири з них.

Збірна Росії з футболуЗбірна Росії з футболу

Збірній Росії дісталась, мабуть, найбільш рівна та прохідна група – з Уругваєм, Єгиптом та Саудівською Аравією. В такій компанії росіяни, не дивлячись на всебічну критику через невдалі результати у контрольних матчах, серйозно розраховують на плей-офф – і в цьому полягає ще одна суперечність господарів Мундіалю.

Про збірну Саудівської Аравії відомо зовсім небагато. Для українського вболівальника вона, в першу чергу, є приємним спогадом про перемоги України на ЧС-2006 та неприємним – про нічию 1:1 у товариському матчі навесні 2018 року.

Збірна Саудівської Аравії з футболуЗбірна Саудівської Аравії з футболу

У контрольних іграх дана команда також не справила враження визначної, програвши чотири з семи останніх матчів із загальним рахунком 11:2. Втім перемоги над досить міцними греками та алжирцями, а також сумнозвісна нічия з Україною, показали, що Саудівська Аравія вміє чіплятися за результат з посередніми командами, до яких точно відноситься і Росія. А значить, нас чекає вельми цікавий дебютний матч ЧС-2018.

Жодних травм чи позафутбольних проблем у стані збірної Росії немає, тому Станіслав Черчесов має повну свободу дій при формуванні основи на матч проти Саудівської Аравії. Перемога у ньому задля виходу з групи життєво необхідна, тому можна не сумніватися – у збірної Росії вийде максимально бойовий склад. Основне навантаження буде покладено на спини ветеранів і лідерів команди – Ігоря Акінфєєва, Алана Дзагоєва, Федіра Смолова та Олександра Головіна. Для останніх двох ЧС-2018 має особливо важливе значення, адже обидва гравці знаходяться на олівці серйозних команд з топ-чемпіонатів.

Імена збірної Саудівської Аравії навряд чи щось скажуть рядовому вболівальнику, хоча прізвище Саїда Аль-Муваллада має бути добре знайоме українцям – саме він забив у наші ворота гол, який підопічні Шевченка так і не відіграли. Крім того, форвард Мохаммад Аль-Сахлаві у відборі став найбільш результативним гравцем Азї за системою гол+пас, оформивши 16 голів, 3 асисти та ще 4 рази влучивши у каркас воріт. Однак, в цілому це команда темних конячок – і в цьому її головна сила і криється.

Чемпіонат світу з футболу 2018 року

Росія – Саудівська Аравія

14 червня, 18:00, Москва, «Лужники»

Головний арбітр: Нестор Пітана (Аргентина)

Орієнтовні склади:

Росія: Акінфєєв, Фернандес, Кудряшов, Ігнашевич, Жирков, Зобнін, Кузяєв, Самедов, Дзагоєв, Головін, Смолов

Саудівська Аравія: Аль-Маюф, Аль-Харбі, О. Хавсаві, У. Хавсаві, Аль-Шахрані, Аль-Джассим, Отайф, Аль-Фарідж, Аль-Шехрі, Аль-Доссарі, Аль-Сахлаві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: