Біатлоніст Кільчицький: Недоплата українцям і переплата екс-росіянам в збірній була великою

Біатлоніст Кільчицький: Недоплата українцям і переплата екс-росіянам в збірній була великою
Віталій Кільчицький.Фото: biathlon.com.ua

Відомий український біатлоніст розповів про ситуацію у вітчизняному біатлоні і назвав помилки керівництва даного виду спорту

Відомий український біатлоніст Віталій Кільчицький розповів про ситуацію у вітчизняному біатлоні і назвав помилки керівництва даного виду спорту, які могли призвести до кризи.

Кільчицький прекрасно пробіг четвертий етап естафети в Рупольдінгу в 2017-му, але після того зник зі збірної.

Він повернувся в рідний Новояворівськ, де допомагає  хокейній команді «Галицькі Леви».

Втім, сподівається повернутись в біатлон.

"Чи не відчуваю я несправедливості в запрошенні росіян в збірну України? Якщо би стояв вибір між мною і Сємаковим, то нема питань. Ми більш-менш рівні, і вибір може впасти на кожного. Це конкуренція. Олександр Жирний? Жирний — не рівень Семенова, Підручного чи Прими. Але ми дружили з росіянами, допомагали один одному, не було якихось конфліктів. Лише кожен в команді відчував, що недоплата українцям і переплата росіянам була великою. Це впливало на психологічний стан збірників», - зазначив Кільчицький.

"В скільки разів була різниця? Практично в два-три. Це неприємно. В інших країнах шкала зарплат інша. Якщо в Чехії Шлезінгр перший номер, то він отримує відповідно, має рекламні контракти. Умови для тренувань і збору в усіх однакові, а зима вже показує, хто ти є. І відповідно до минулорічного рейтингу формується зарплата на наступний рік. В нас все дивно. Нам по 30 років, є сім’ї, розуміємо, що через кілька років буде межа. А за ті кошти важко жити», - додав Віталій.

На думку Віталія, саме тому у чоловічій збірній України з біатлону нема результату.

«Тому в нас ніколи нема результатів. У дівчат все трохи по-іншому — в кожної є окремий тренер в збірній. Збірна показує результат тому, що кожен по-своєму тренується. Ну окей. Я погоджуся з думкою і рішеннями тренерів, але не факт, що вони праві. Подивіться на результати збірної на Олімпіаді. Кому задавати питання — тренеру, лікарю, спортсмену чи Бринзаку? Як зробити так, щоб команда забігла?», - запитав він.

«Результату нема. Значить, є якісь проблеми. Довіряти тренеру треба. Коли хороші результати, то довіряєш ще більше. Коли результату нема, то буде довіра до когось зараз? Кого винити — спортсмена чи тренера? Треба збирати консиліум і починати щось ламати», - резюмував Кільчицький.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: