Боксер Матвійчук поділився щоденним комплексом вправ, розрахованим на півгодини (фото)

Боксер Матвійчук поділився щоденним комплексом вправ, розрахованим на півгодини (фото)
Володимир Матвійчук не шкодує на тренування 30-40 хвилин щодня
Фото - управління фізичної культури і спорту КОДА

Володимир практикує такі заняття сам і «прописав» їх для учнів

Своїм досвідом заняття спортом на карантині поділився Володимир Матвійчук, в минулому професійний боксер, бронзовий призер чемпіонату Європи-2011 в олімпійському боксі, а нині віце-президент Київської обласної федерації боксу та координатор розвитку студентського та шкільного боксу в Україні.

Вдома, на київській Русанівці Матвійчук перебуває з родиною, яка не байдикує й на карантині. Дружина Наталія займається фітнесом і проводить онлайн-тренування. 11-річний Влад – дзюдоїст, а меншенький, дворічний Дмитрик — домогосподарка (так пожартував над зайнятістю малого тато).

«Чужих до хати не пускаємо. З ким розпочали самоізоляцію, з тими й продовжуємо. Треба ж дотримуватися умов карантину. Бо деякі мої знайомі, наприклад, поїхали до батьків і вже мають наслідки», - коментує Володимир проекту «Спорт вдома в умовах коронавірусу» від управління фізкультури і спорту Київської обласної державної адміністрації.

«До карантину я вів так звану «групу здоров’я», де займаються дорослі спортсмени, - каже Матвійчук. – З початку ізоляції я їм поставив завдання. До посилення карантину туди входила і пробіжка. Зрозуміло, зараз в домашніх умовах не побігаєш. Тому ми робимо руханку та вправи на розтяжку.

Це розминання рук, розтяжка ніг, розминка плечового суглобу, кругові рухи тулубом, нахили в праву й ліву сторони та вперед до носків і назад до п'яток, вправа «вітряк». Далі застосовуємо боксерську вправу на розтягування «насос», яка розтягує бокові м’язи тулуба. Потім сідаємо на підлогу і розтягуємо ноги, як то зазвичай роблять футболісти. Присідаємо по черзі і розтягуємо кінцівки. Тобто йде комплекс вправ для ніг.  Потім ноги на ширині плечей, руки за голову, і крутимо в сторони по чотири рази, на швидкість. Далі пострибали по 20 разів на кожні нозі. Підстрибуємо, намагаючись торкнутися стелі, роблячи в повітрі так звану «ластівку». Також включаємо в тренування віджимання прості, на кулачках та з плесканням. Додаємо ще присідання з вистрибуванням по десять разів. Робимо гімнастичну вправу «жабка». 

За словами Матвійчука, таке заняття займає 30-40 хвилин часу щодня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: