«Дакар»-2019. Після половини дистанції зійшла чверть учасників

«Дакар»-2019. Після половини дистанції зійшла чверть учасників

Уже 87 екіпажів відправилися додому з Перу

Після п’яти етапів гонку припинили понад 25% учасників – дюни Перу не підкорились кожному четвертому з тих, хто стартував у ралі.

За офіційною інформацією, загалом зійшли з гонки 86 пілотів та екіпажів, плюс був один дискваліфікований.

Найбільше тих, хто вибув, у заліках мотоциклів і позашляховиків. З початкових 137 мотоциклів залишилось 105 – зійшли 32 гонщики. Втрати екіпажів позашляховиків разом із SxS становлять 37 машин – зі 130 залишилось 93.

Квадроциклів половину дистанції подолали лише дві третини – 18 із 26 пілотів.

У відсотках найменше втрат у заліку вантажівок – перегони продовжать 32 екіпажі з 41 початкових. Вісім машин не змогли подолати дюни Перу, екіпаж Каргінова «КАМАЗ-Мастер» дискваліфікували.

Дехто зійшов через технічні проблеми. Хоча техніка готується заздалегідь, але передбачити, що може не витримати випробування «Дакара» важко. Яскравий приклад – на третьому етапі Жерар Де Рой зламав кермо на своєму Iveco.

Кілька пілотів зазнали травм під час аварій у скелях Перу – мотоциклісти Вальтер Носілья (Husqvarna) та Паулу Гонсалвеш, фаворит Honda. Дехто заблукав у дюнах, і був змушений відмовитись від гонки.

Якщо за перші три дні з боротьби вибули 35 учасників, наступними двома днями втрати були набагато більшими. Після четвертого та п'ятого етапів зійшли 22 та 25 учасників відповідно.

Друга половина ралі-рейду почнеться вже 15 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: