«Динамо» втратило одну позицію в історичному рейтингу Ліги чемпіонів, «ПСЖ» витіснив «Шахтар» з топ-30

«Динамо» втратило одну позицію в історичному рейтингу Ліги чемпіонів, «ПСЖ» витіснив «Шахтар» з топ-30
Фото взяте з сайту sport-express.ua

УЄФА опублікував оновлений рейтинг найкращих команд Кубка європейських чемпіонів / Ліги чемпіонів

Першу сходинку продовжує утримувати найбільш успішна команда в історії головного єврокубка – мадридський «Реал». «Бланкос» вигравали турнір рекордні 13 разів. За всю історію Кубка / Ліги чемпіонів королівський клуб набрав 590 очок.

Іспанський гранд, який взяв участь у 49-ти розіграшах (абсолютний рекорд) забиває в середньому 2,25 гола за матч, випереджаючи, зокрема «Барселону» та «Баварію» (у обох – 2,00). Втім, мадридці не можуть похвалитись найкращою обороною, пропускаючи 1,08 гола за гру. Найкращий показник демонструють «Ліверпуль» (0,89), МЮ (0,93), «Барселона» (0,96) та «Ювентус» (0,97).

У топ-10 рейтингу найкращих клубів Кубка / Ліги чемпіонів також входять «Баварія», «Барселона», «Манчестер Юнайтед», «Ювентус», «Мілан», «Бенфіка», «Порту», «Ліверпуль» та «Аякс».

Найвище серед українських клубів перебуває київське «Динамо» – 12-те місце. В оновленому рейтингу «біло-сині» втратили одну позицію, пропустивши вперед свого недавнього кривдника у кваліфікації Ліги чемпіонів  «Аякс». «Динамо» посідає найвищу сходинку серед клубів, які ніколи не грали у фіналах турніру.

Донецький «Шахтар» покинув топ-30 та розташувався на 31-й позиції. «Гірників» обійшов «Парі Сен-Жермен».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: