Другий день чемпіонат Европи з легкої атлетики - українці без медалей

Другий день чемпіонат Европи з легкої атлетики - українці  без медалей

Касьянов програв в своїх проблемних видах і залишився четвертим.

Закінчився другий день чемпіоната Европи з легкої атлетика.

Лідер чоловічого багатоборства після першого дня чемпіонату Європи з легкої атлетики - українець Олексій Касьянов залишився без медалі. У другій половині дня Олексій не зміг впоратися з двома проблемними для себе видами - стрибком з жердиною і метанням списа.

Точніше, з жердиною Олексій майже впорався - він взяв свої чергові 4 м 80 см, але головний, як потім виявиться, суперник Касьянова бельгієць Томас ван дер Платс забрався на вражаючі 5-40 і вирвався на перше місце. Можливо, візьми Касьянов 4-90 або 5 м, йому вдалося б утриматися в наступних видах.

Головний кошмар стався в метанні списа. Касьянов показав всього 48 м 23 см - на сім метрів ближче особистого рекорду. Це був останній результат в в метанні списа серед усіх багатоборців. Олексій відстав ще на 150 очок від бельгійця і скотився на четверте місце.

У бігу на 1500 м, незважаючи на те, що двох з трьох лідерів Олексій випередив, компенсувати втрати не вдалося. Касьянов фінішував четвертим - до призового місця не вистачило 81 очка.

Ще одна прикра невдача - в фіналі бігу на 200 м у жінок. Може бути, здалося, але Наташа Погребняк трохи проспала старт, непогано вийшла з віражу, але на прямій не змогла стрибнути вище голови. Навіть якби найшвидша дівчина України останніх двох сезонів пробігла по своєму рекорду сезону, встановленому на чемпіоанет України в Луцьку - 22.76 - в призи вона не потрапила б. Погребняк фінішувала пятой с результатом 22.84 сек.

Традиційне питання - чому на чемпіонаті України результати вище, ніж на міжнародному старті, залишається актуальним. У Луцьку Оксана Окунєва стрибнула у висоту на третій результат сезону в світі - 1 м 97 см. У Амстердамі - 1-89. І це не медаль - це шосте місце.

Те ж питання відноситься до півфіналів на 400 м у жінок. Всі три українські учасниці - Ольга Бибик, Ольга Земляк, Юлія Олішевська - на чемпіонаті України в Луцьку в фіналі вибігли з 52 секунд. Якби вибігли в півфіналі в Амстердамі, легко були б у фіналі. Але «щось пішло не так». Кращий з трьох результат - у Олишівської, 52.54, тринадцятої з 24 учасниць півфіналу ...

Найяскравіший момент дня для збірної України - знову, як і в середу - забіг Наталії Прищепи на 800 м. У півфіналі юна средневічка знову боролася за позицію, тепер більш впевнено, і знову за 50 м до фінішу кулею вилетіла з групи. Нехай з невисоким результатом, але Наташа виграла свій забіг і вийшла у фінал.

А ось її титулована колега і тезка Наталя Лупу, хоч і бігла швидше, але прикро залишилася без фіналу. Наташа старша програла на фініші - закінчила третьою, а за часом не пройшла - хоча в фіналі від України чекали насамперед її.

Завтра, в п'ятницю вступають в боротьбу капітан збірної України на цьому чемпіонаті Європи титулована Ольга Саладуха - вона виступить в кваліфікації в потрійному стрибку, а також екс-чемпіонка світу в семиборстві Ганна Мельниченко-Касьянова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: