Дворазовий олімпійський чемпіон Чебан претендує на пост тренера збірної України

Дворазовий олімпійський чемпіон Чебан претендує на пост тренера збірної України

Відомий спортсмен, швидше за все, вирішив завершити кар'єру

Легендарний український весляр Юрій Чебан  подав свою кандидатуру на пост головного тренера збірної України з веслування на байдарках і каное. Про це повідомляє офіційний Facebook акаунт Федерації.

У 30-річного Чебана, який виступав на чотирьох Олімпійських іграх і виграв три медалі в каное-одиночці - три конкурента:

Олексій Мотов, який очолював збірну з 2014 року, Ігор Нагаєв, ще один екс-головний тренер (він працював в попередні два олімпійських цикли) і колишній гостренер команди Олександр Мостовенко.

Виконком Федерації веслування одноголосно підтримав кандидатуру Юрія Чебана, який захищав свою кандидатуру в середу, 28 грудня, в Міністерстві спорту на засіданні конкурсної комісії. Що, як правило, означає, 90% ймовірності прийняття Міністерством рішення на користь Юрія.

Нагадаємо, екс-тренера Олексія Мотова Юрій Чебан перед і після Олімпійських Ігор критикував за суперечливу ситуацію зі спортсменками з жіночої байдарки-четвірки.

Головна причина, по якій Чебан подав свою кандидатуру, а значить, швидше за все, закінчив кар'єру атлета - Міжнародний Олімпійський Комітет з подачі міжнародної федерації, швидше за все, на весняній сесії змінить олімпійську програму в байдарках і каное та прибере дистанцію 200 м на каное у чоловіків - коронну дисципліну Юрія Чебана. Будуть виключені каное-одиночка 200 м і байдарка-двійка 200 м у чоловіків, а замість них, в олімпійську програму для реалізації принципів гендерної рівності включать жіноче каное поодинці 200 м і двійку 500 м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: