Гандбольна федерація прийняла рішення реформувати єврокубки

Гандбольна федерація прийняла рішення реформувати єврокубки

Зміни відбудуться менше, ніж через два роки

Виконком Європейської гандбольної федерації вирішив кардинально змінити структуру єврокубкових турнірів з сезону-2020/21.

Структури чоловічої та жіночої Ліг чемпіонів будуть ідентичні. У кожному з турнірів візьмуть участь 16 клубів, причому кваліфікаційні раунди підуть у минуле, передає офіційний сайт Федерації гандболу України.

На першому етапі формуються дві групи по вісім команд, що грають у два кола. По дві найкращі команди з кожної групи отримують прямі путівки до чвертьфіналу, тоді як по два гірші колективи вибувають з розіграшу. Решта клубів (з третього по шосте місця у групах), розбившись на пари, визначать ще чотирьох чвертьфіналістів.

Нинішній Кубок ЄГФ з сезону-2020/21 отримає нову назву – Європейська гандбольна ліга. На відміну від Ліги чемпіонів, формати проведення чоловічого і жіночого турніру в ній будуть відрізнятися.

У сильної статі 12 команд потраплять до групового турніру напряму, а ще 12 – за підсумками двох кваліфікаційних раундів. 24 клуби будуть розбиті на чотири групи по шість команд, і по чотири найсильніші команди отримають квитки в 1/8 фіналу.

У жінок у Європейській гандбольній лізі три кваліфікаційні раунди визначать всіх 16 учасників групового турніру. Розділившись на чотири квартети по чотири команди, вони визначать 8 чвертьфіналістів.

А ось Кубком ЄГФ з сезону-2020/21 буде називатися третій за рангом євротурнір, що зараз носить ім'я Кубок виклику. І у чоловіків, і у жінок його структура однакова – жодних груп, лише раунди на вибування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: