Хорватія програла Англії та вилетіла у дивізіон B Ліги націй

Хорватія програла Англії та вилетіла у дивізіон B Ліги націй
Фото взяте з сайту matchtv.ru

Англія вдома зуміла обіграти Хорватію у вирішальному матчі групи Ліги націй з рахунком 2:1

Обом командам потрібна була лише перемога в останньому матчі, щоб виграти групу та вийти у фінальну частину Ліги націй. Також від сьогоднішнього результату залежало, хто вилетить у дивізіон B.

Англія дуже активно провела перші 20 хвилин поєдинку. Найчастіше у центрі уваги опинявся Рахім Стерлінг, однак в одному з епізодів він не віддав вчасний пас партнеру, а в іншому – з вигідної позиції не зумів переграти голкіпера. Згодом розкішний момент після активності Стерлінга змарнував Гаррі Кейн, який двічі не забив у порожні ворота.

Відсоток володіння м'ячем на користь господарів у якийсь момент сягав 73%. Вони виконали величезну кількість подач зі стандартів, намагалися реалізувати домашні напрацювання, але пробити Ловре Калінича ніяк не вдавалося. Голкіпер збірної Хорватії тягнув усе, а коли помилявся він – неточними були самі англійці

У другій половині першого тайму гості трішки заспокоїли ситуацію біля власних воріт і виправили статистику. Однак самі підопічні Златко Далича майже нічого не створювали попереду, за винятком епізодів, коли Англія сама собі «привозила». Хорватія претендувала на пенальті – суддя проігнорував, а гострі передачі Луки Модрича та удари Анте Ребича летіли «у молоко».

Другий тайм збірна «трьох левів» також розпочала дуже активно, намагаючись затиснути суперника та забити швидкий гол. Наслідком стало те, що черговий шанс змарнував Стерлінг. У той же час контратаки хорватів виглядали навіть гостріше. Одна з них завершилася результативно. Брекало підключив Влашича, той відкинув у центр штрафного майданчика на Крамарича, а Андрей, покрутивши декілька разів мізки захиснику, за допомогою рикошету відправив м'яч у сітку.

Це трішки прибило запал футболістів Гарета Саутгейта, але сценарій загалом зустрічі не змінився. Англія перепасовувалася, безуспішно шукаючи шляхи до воріт Калінича, а Хорватія шукала найменші можливості для реактивних контрнаступів. Дуже старався щось витиснути з цього Іван Перишич.

Гарет Саутгейт освіжив гру замінами – вийшли Деле Аллі, Джейдон Санчо і Джессі Лінгард. Останній зрівняв рахунок у зустрічі після потужного вкидання з ауту від Джо Гомеса та боротьби Гаррі Кейна за м'яч. Лінгарду залишалося заштовхати сферу в порожні ворота з кількох сантиметрів.

Нічия не влаштовувала жодну з команд, тому гра помітно освіжилася. Пішов футбол на зустрічних курсах, щоправда, з явною перевагою британців. За п'ять хвилин до завершення основного часу саме вони вирвали перемогу. Черговий стандарт у виконанні Бена Чілвела призвів до гола – його подачу замкнув Гаррі Кейн.

До фінального свистка рахунок не змінився – Англія перемогла 2:1, набрала сім очок, змістила Іспанію з першого місця у групі та вийшла у плей-офф Ліги націй. Хорватія з чотирма пунктами залишалася останньою та вилетіла у дивізіон B.

Ліга націй УЄФА з футболу

Матч 5-го туру

Англія – Хорватія – 2:1 (0:0)

Голи: Лінгард, 78, Кейн, 85 – Крамарич, 57

Англія: Пікфорд - Вокер, Гомес, Стоунз, Чілвелл - Рашфорд (Лінгард, 73), Даєр, Делфі (Санчо, 73), Стерлінг - Барклі (Аллі, 62) - Кейн.

Хорватія: Калинич - Врсалько (Мілич, 27), Ловрен, Віда, Єдвай - Модрич, Брозович - Ребич (Брекало, 46), Влашич (Ріг, 79), Перішич - Крамарич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: