Колишня українка Альона Савченко стала шестиразовою чемпіонкою світу з фігурного катання

Колишня українка Альона Савченко стала шестиразовою чемпіонкою світу з фігурного катання
Альона Савченко

І зробила вона це зі своїм новим партнером, встановивши світовий рекорд

Олімпійські чемпіони у парному катанні Альона Савченко - Бруно Масо з Німеччини вибороли золоті медалі чемпіонату світу з фігурного катання у Мілані.

Пара лідирувала після короткої програми, а потім виграла і довільну, встановивши два світових рекорди, інформує офіційний сайт Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Довільну програму судді оцінили у 162.85 балів, що є найкращим результатом в історії парного катання. Крім того, рекордом є сума балів, набрана фігуристами за підсумками двох програм, – 245,84.

Для 34-річної колишньої українки Альони Савченко це вже шоста найвища нагорода чемпіонатів світу – попередні (2008, 2009, 2011, 2012, 2014) вона виборола,виступаючи у парі з Робіном Шелкови. З весни 2014 року у Савченко новий партнер – Бруно Масо.

Савченко свій спортивний шлях починала в Україні. У 2000 році вона разом зі Станіславом Морозовим стала чемпіонкою світу серед юніорів. За Німеччину виступає з 2004 року.

«Ми щасливі від того, що переможно завершили цей важкий сезон», - сказала журналістам Альона.

Срібними призерами чемпіонату світу стали росіяни Євгенія Тарасова - Володимир Морозов – 225.53. На третьому місці французи Ванесса Джеймс - Морган Сіпре – 218.36.

Нагадаємо, українець Павлов не пройшов до довільної програми на чемпіонаті світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: