Найкращий біатлоніст планети зажадав покарати тих, кого спіймали на допінгу

Найкращий біатлоніст планети зажадав покарати тих, кого спіймали на допінгу

Мартен Фуркад погрожує відмовитися від участі в змаганнях

Десятиразовий чемпіон світу і чинний володар Кубка світу з біатлону Мартен Фуркад закликав Міжнародний союз біатлоністів (IBU) покарати російських спортсменів, чию провину у вживанні допінгу буде доведено.

"Хочу побачити рішучі кроки після того, як з'являться конкретні факти. IBU необхідно зайнятися цією проблемою і діяти суворо стосовно тих, хто обманює. Це не один спортсмен і не два, а 31", - заявив Фуркад в інтерв'ю французьким ЗМІ.

Він висловив надію, що IBU не побоїться дискваліфікувати спортсменів, які вживали допінг. "Якщо санкцій не буде, я закличу своїх партнерів та інших біатлоністів відмовитися від участі в змаганнях. Але думаю, що до цього справа не дійде. У IBU багато доказів, і потрібно вживати серйозних заходів", - додав француз.

Раніше 15 грудня з'явилася інформація, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) направило IBU список із іменами 31 російського біатлоніста, підозрюваного у вживанні заборонених препаратів. У Союзі біатлоністів Росії (СБР) заявили, що не знають, про яких спортсменів ідеться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: