«Ліверпуль» вирішив не ганьбитися й відмовився від державних дотацій

«Ліверпуль» вирішив не ганьбитися й відмовився від державних дотацій
Клуб пропустив автогол. Репутаційний
Фото - ФК «Ліверпуль»

Топовий британський клуб хотів зекономити, але зазнав великих репутаційних втрат

Англійський футбольний клуб «Ліверпуль» під тиском громадськості прийняв рішення відмовитися від участі в держпрограмі виплат співробітникам в умовах пандемії коронавірусу.

Також генеральний директор клубу Пітер Мур приніс вибачення уболівальникам.

«В результаті численних консультацій і внутрішніх обговорень на різних рівнях ми вирішили знайти альтернативні засоби, незважаючи на наше право подати заявку на участь у програмі збереження робочих місць. Вважаємо, що на минулому тижні ми прийшли до невірного висновку, і щиро шкодуємо про це. Ми хочемо подякувати величезній армії персоналу і співробітників, які не працюють на постійній основі, які працюють не покладаючи рук, щоб «Ліверпуль» був клубом, відповідним найвищим стандартам», - йдеться у зверненні Мура до вболівальників.

Нагадаємо, програма передбачає компенсацію 80 відсотків зарплати працівників з державного бюджету. Повідомлялося, що завдяки включенню в програму «Ліверпуль» зможе заощадити від 700 до 800 тисяч фунтів. Це все добре у вакуумі, але «Ліверпуль» - один із найзаможніших клубів (корпорацій) світу, що оперує сотнями мільйонів фунтів, в той же час - гроші з держпрограми британського уряду мали б піти менш захищеним бізнесам.

Ощадливість (насправді - жадібність) британського клубу спровокувала великий скандал та завдала «Червоним» великих репутаційних втрат, можливо, більших, ніж від коронавірусу.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: