Марта Костюк розповіла, скільки коштує підготовка тенісної зірки

Марта Костюк розповіла, скільки коштує підготовка тенісної зірки
Марта Костюк

За словами української тенісистки, наразі у неї професійна хорватська команда

Перші чотири роки тренувань Марті Костюк і її сім’ї обійшлися у 40 тисяч доларів.

Про це розповіла сама українська тенісистка в інтерв’ю «Главкому».

«Коли мені було 10 років, тенісист-любитель, який займався з моєю мамою, дав мені гроші. Я дуже вдячна йому, бо ми змогли орендувати корти, займатися загальною фізичною підготовкою, мама взяла для мене ще одного тренера – Олега Кривошеєва, і що найголовніше, у мене з’явилася можливість їздити на турніри за кордон», - сказала вона.

«Цих грошей нам вистачило, поки мені виповнилося 13 років. Потім мені допомогли добрі люди поїхати на неофіційний чемпіонат світу в США, де я перемогла. Після цієї перемоги мене помітили головні світові тенісні менеджерські агенції і одразу почали вести з нами переговори», - додала Костюк.

При цьому вона зауважила, що було багато пропозицій, але мама хотіла віддати її в гарні руки.

«Тому нам довелося почекати. Федерація тенісу України на чолі з Сергієм Лагуром (бізнесмен, президент Федерації тенісу України – «Главком») допомогла нам з’їздити на змагання і підтримувала нас півроку, поки ми не підписали контракт з агенцією SAM Івана Любичича. За період з 10 років і поки ми не підписали контракт у 14 років, ми витратили приблизно $40 тисяч», - зауважила Марта.

«Так добре складалися пазли, що завжди були люди, які допомагають. Я їм дуже вдячна. Зараз у мене професійна хорватська команда. Багато витрат бере на себе Іван Любичич. Його компанія веде усі мої справи. Поки співпрацюємо з брендами Nike і Yonex», - продовжила вона.

На запитання, чи був виклик до збірної України зіграти на Кубку Федерації проти австралійок очікуваним, спортсменка відповіла: «Ні, неочікуваним. Але була рада, що мене викликали».

Читайте повне інтерв'ю Марти Костюк «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: