Мінмолодьспорт розраховує отримати акредитацію WADA для Національної антидопінгової лабораторії до 2023 року

Мінмолодьспорт розраховує отримати акредитацію WADA для Національної антидопінгової лабораторії до 2023 року
Останніми днями Володимир Шумілін демонструє активність по всіх напрямах
Міністерство культури, молоді і сопрту

У 2021-2023 роках на обладнання лабораторії передбачено державне фінансування у розмірі 50 мільйонів гривень

Заступник міністра культури молоді та спорту України Володимир Шумілін представив національну антидопінгову програму з конкретними строками її реалізації, відповідно до якої зокрема планується отримання Національною антидопінговою лабораторією України акредитації Всесвітньої антидопінгової аґенції (WADA) в 2021-2023 роках.

«Україна посідає невтішне місце в рейтингу позитивних допінгових проб, тому завдання держави наразі достеменно змінити це і сформувати в суспільстві в цілому та серед спортивної громади нульову толерантність до допінгу», – сказав заступник міністра.

Шумілін розповів, що в першому кварталі 2020 року планується прийняти Закон України «Про антидопінгову діяльність у спорті», який юридично роз’єднає Національний антидопінговий центр України та Національну антидопінгову лабораторію. У четвертому кварталі 2020 року такий поділ відбудеться вже на практиці.

У 2020 році планується також організувати роботу відповідної національної антидопінгової платформи, посилити контроль за забороненими речовинами та розробити відповідні освітні програми для превенції застосування допінгу.

Національна антидопінгова лабораторія у третьому кварталі 2021 року повинна отримати належне приміщення для своєї роботи. В 2021-2023 роках лабораторія повинна отримати оновлений парк аналітичного обладнання, яке останній раз оновлювалося в 2012 році, також в цей період її персонал повинен бути збільшений з нинішніх 12-ти до 23-х спеціалістів з відповідним рівнем оплати праці.

У 2021-2023 роках на обладнання лабораторії передбачено державне фінансування у розмірі 50 млн грн. та на удокомплектування обладнанням – 157 млн грн., на роботу персоналу в 2010-2017 роках по 7 млн грн. щорічно, на утримання лабораторії в 2021-2027 роках – по 5 млн грн. щорічно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: