Нікішин і Станкевич зупинилися за крок від нагород на етапі Гран-прі з фехтування на шпагах

Нікішин і Станкевич зупинилися за крок від нагород на етапі Гран-прі з фехтування на шпагах

Українці зазнали поразок у чвертьфінальних поєдинках

Богдан Нікішин і Володимир Станкевич завершили виступ у вісімці найсильніших на першому Гран-прі сезону серед шпажистів у катарській Досі.

Нікішин почав виступ відразу у турі прямого вибування завдяки високій позиції у світовому рейтингу, Станкевичу ж довелося пробиватися в 1/32 фіналу через кваліфікацію, інформує офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

В 1/32 фіналу турнірній таблиці Нікішин переміг японця Іночі Іто (12:9), опісля з мінімальною перевагою здолав аргентинця Хесуса Андреса Лугонес Руггері (4: 3), а в 1/8 фіналу розібрався з німцем Річардом Шмідтом.

Станкевич, у свою чергу, записав в актив перемогу над казахстанцем Русланом Курбановим (15:12), опісля у напруженій боротьбі вирвав путівку у наступний тур у представника Данії Фредеріка фон дер Остена (15:14), а в 1/8 турнірної таблиці розбив корейця Квон Ен Чжуна (15:11).

У поєдинку за вихід у півфінал і Нікішин, і Станкевич зустрілися з італійцями. Богдану протистояв лідер світового рейтингу Паоло Піццо, а Володимиру – дворазовий призер Гран-прі Андреа Сантареллі.

Шпажисти тримали інтригу до останньої трихвилинки, де в обох поєдинках переможцями стали представники Італії. Станкевич не впорався з опонентом, програвши 13:15, а Нікішину і зовсім не вистачило одного уколу – 14:15.

Таким чином, Володимир вперше у кар'єрі завершив виступ на восьмому місці на Гран-прі, а Богдан показав п'ятий результат і десятий раз у кар'єрі потрапив в топ-8 на подібних турнірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: