Обрано новий склад Комісії атлетів Національного олімпійського комітету України

Обрано новий склад Комісії атлетів Національного олімпійського комітету України
Новий склад Комісії атлетів НОК України
Фото: НОК України

Делегати зробили свій вибір й до складу дорадчого органу НОК обрано чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи

У четвер, 1 листопада, на Олімпійській базі в Конча-Заспі за участю президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки відбулася ІV звітно-виборча Асамблея атлетів, під час якої підбиті підсумки роботи Комісії атлетів НОК за 2014-2018 роки та відбулися вибори її нового складу на 2018-2022 роки.

Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Зазначимо, що Асамблея атлетів України проходить раз на чотири роки.

Присутні 69 делегатів від національних Федерацій обрали 10 спортсменів, які увійшли у новий склад Комісії. Згідно з положенням про Комісію атлетів НОК України це 8 атлетів від літніх та 2 від зимових видів спорту, які на час їх обрання досягли 16-ти річного віку та брали участь в Іграх Олімпіади або зимових Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи протягом останніх чотирьох років.

Для забезпечення широкого представництва видів спорту в Комісії від одного виду спорту може обиратись не більше, ніж 1 атлет. Також автоматично у Комісію увійдуть атлети, які є членами міжнародних та європейських комісій та президент Асоціації олімпійців України. 

Відповідно до міжнародної практики, для рівномірного представлення видів спорту, гендерної рівності ще до 7 атлетів можуть бути обрані до складу Комісії за поданням президента НОК України.

Тож, сьогодні делегати зробили свій вибір й до складу дорадчого органу НОК обрано чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи: Ілля Кваша (стрибки у воду), Андрій Говоров (плавання), Анна Різатдінова (художня гімнастика), Ольга Саладуха (легка атлетика), Олена Костевич (стрільба кульова), Юрій Чебан (веслування на каное), Дмитро Кірпулянський (сучасне п'ятиборство), Георгій Зантарая (дзюдо), Дмитро Мицак (гірськолижний спорт), Ірина Варвинець (біатлон).

Вже найближчим часом Комісія атлетів НОК проведе своє перше засідання, на якому буде обрано її голову та окреслений план роботи на наступний рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: