Офіційно: ФК «Полтава» знято зі змагань, Прем'єр-ліга шукає нового учасника чемпіонату

Офіційно: ФК «Полтава» знято зі змагань, Прем'єр-ліга шукає нового учасника чемпіонату

Новий учасник буде визначений Виконавчим комітетом ФФУ на підставі пропозиції УПЛ

Українська Прем’єр-ліга підтвердила зняття ФК «Полтава» зі змагань УПЛ.

Окрім того, організація ініціює процедуру визначення нового учасника ліги, інформує офіційний сайт Прем’єр-ліги.

«Прем’єр-ліга отримала лист від ФК «Полтава», у якому клуб підтвердив зняття зі змагань УПЛ. Причиною зняття ФК «Полтава» називається «неготовність стадіону «Локомотив» і неможливість проведення ігор на резервному стадіоні «Ворскла», - йдеться у повідомленні прес-служби УПЛ.

«Під час Загальних зборів учасників УПЛ ФК «Полтава» було вручено атестат ФФУ на участь у змаганнях, у якому вказувалось, що основний стадіон клубу – стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. Резервний стадіон клубом визначений не був взагалі. При цьому, клуб жодного разу не повідомляв про намір проводити домашні матчі на стадіоні «Локомотив». Таким чином, УПЛ не розуміє причин чи підстав, з яких ФК «Полтава» у своїх листах називає стадіон «Локомотив» основним, а стадіон «Ворскла» – резервним», - додається.

Прем’єр-ліга нагадує, що Комітет з питань стадіонів і безпеки проведення змагань ФФУ своїм рішенням від 21 червня 2018 року заборонив проведення матчів найвищого дивізіону на стадіоні «Локомотив» через його невідповідність регламентним вимогам.

«Враховуючи, що ситуація, яка склалась у зв’язку зі зняттям команди ФК «Полтава» зі змагань, прямо не передбачена регламентними документами, визначення нового учасника УПЛ відбуватиметься відповідно до п. 9.7 ст. 5 регламенту змагань, згідно з яким новий учасник буде визначений Виконавчим комітетом ФФУ на підставі пропозиції УПЛ», - підсумовується у зверненні Прем’єр-ліги.

Нагадаємо, була інформація, що «Чорноморець» відмовився від пропозиції грати у Прем'єр-лізі у наступному сезоні.

Водночас, ФК «Полтава» уже навіть повідомив про розпуск команди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: