Офіційно: запланований на серпень Євро з легкої атлетики скасовано

Офіційно: запланований на серпень Євро з легкої атлетики скасовано
Легкої атлетики на стадіоні «Charléty» не буде мінімум до осені
Фото - CGTrader

Країна-організатор не наважилася проводити змагання навіть у кінці літа

Європейська легка атлетика оголосила, що чемпіонат Європи з легкої атлетики в Парижі, який мав відбутися 25-30 серпня на стадіоні «Charléty», був скасований.

Рішення про скасування чемпіонату було прийнято вчора, 23 квітня місцевим організаційним комітетом та Федерацією легкої атлетики федерації на позачерговому засіданні Виконавчого комітету місцевого самоврядування.

Це відбулося після попередньої зустрічі між відповідними представниками французької влади. Європейська легка атлетика та оргкомітет Парижу-2020 оцінювали всі можливі варіанти проведення чемпіонатів цьогоріч, у заплановані строки, після дослідження техніко-економічного обґрунтування стосовно поточної ситуації.

Європейська легка атлетика та всі інші відповідні сторони, що беруть участь у проекті, були згодом поінформовані щодо рішення про скасування Паризького чемпіонату Європи з легкої атлетики 2020 року.

Рішення про скасування було обумовлено тривалою пандемією коронавірусу та пов'язаними з цим ризиками, які далеко не підконтрольні, а також існуючою забороною на масові зібрання у Франції.

Оцінка медичної комісії Федерації легкої атлетики Франції також була врахована при розгляді всіх потенційних ризиків для глядачів та акредитованих осіб, які братимуть участь у чемпіонаті. Несприятливий висновок комісії з цього питання, висловлений на цьому тижні, був належним чином врахований оргкомітетом та Федерацією легкої атлетики Франції на своєму засіданні.

Коментуючи скасування чемпіонату Європи, тимчасовий президент Європейської легкої атлетики Добромір Карамарінов сказав: «Ми сподівалися у ці неспокійні часи запропонувати європейським спортсменам важливу подію, на яку потрібно спрямувати зусилля наприкінці цього літа. На жаль, сьогодні нам повідомили з оргкомітету та Французької федерації, що після обговорень з відповідними французькими національними та місцевими органами охорони здоров'я та безпеки, вони зможуть провести чемпіонату цього серпня і були змушені скасувати подію.

Хоча ми з жалем оголосили про скасування чемпіонату Європи, варто повторити, що в ці безпрецедентні часи здоров'я та безпека всіх зацікавлених сторін у легкій атлетиці, включаючи спортовців, уболівальників, чиновників, партнерів і всіх, хто пов’язаний зі спортом, є першорядними. Ми завжди будемо робити те, що найкраще для членів нашої легкоатлетичної родини та широкої громадськості».

Європейська рада з легкої атлетики обговорить це питання разом з іншими змінами у глобальному календарі легкої атлетики, які спіткали спорт через пандемію Covid-19, на наступному засіданні, яке планується провести шляхом відеоконференції 7-8 травня.

Зазначимо, що в офіційному повідомленні не йдеться про перенесення Євро на рік, хоча за добу до того говорилося, що змагання вочевидь відбудуться у серпні 2021-го, відразу після Олімпійських ігор у Токіо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: