Тільки чотири клуби проти розширення Прем'єр-ліги до 16 команд

Тільки чотири клуби проти розширення Прем'єр-ліги до 16 команд

Вісім клубів підтримують формат з 16 командами

Остаточно ще не вирішено, що в наступному чемпіонаті Прем'єр-ліги України буде 12 команд. Тільки чотири команди з 12 проти розширення УПЛ, вісім клубів підтримують формат з 16 командами.

Про це повідомив головний тренер київського «Арсеналу» В'ячеслав Грозний.

«Наскільки мені відомо, остаточно ще не вирішено, що в наступному чемпіонаті буде теж 12 команд. Тільки чотири команди з 12 проти розширення УПЛ, вісім клубів підтримують формат з 16 командами. Більш того, рішення про скорочення Прем'єр-ліги з 16 до 12 команд у 2015 році було прийнято незаконно, регламентом це не було передбачено», - повідомив він.

«У тій же Білорусі 16 команд. Адже уболівальникам цікаво бачити у себе в гостях 15 команд, а не 11. В еліті має бути 16 команд: чотири колективи першої ліги заходять в УПЛ, п'ята грає з 12-ю командою УПЛ перехідні матчі», - зазначив Грозний.

Грозний також зауважив, що перша ліга України має команди, у яких гідне на даний момент фінансування і є інфраструктура.

«У нас в першій лізі є класні колективи: «Металіст-1925», «Дніпро-1», «Оболонь», «Волинь», «Колос», інші команди, у яких гідне на даний момент фінансування і є інфраструктура», - заявив тренер.

«Ми багато говоримо про підтримку всього українського. Так давайте підтримувати українських футболістів, тренерів, суддів. Адже зі збільшенням кількості команд в УПЛ додасться інтерес до чемпіонату в великих містах, буде більше інтересу з боку уболівальників, телебачення, ЗМІ», - підкреслив Грозний.

Як відомо, 1 листопада Прем'єр-ліга України перенесла рішення про розширення чемпіонату до 16 команд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: