У ралі «Дакар»-2019 візьме участь рекордна кількість жінок

У ралі «Дакар»-2019 візьме участь рекордна кількість жінок
Лайя Санс
Фото: KTM Images

Таких буде відразу 17

У 41-му ралі-рейді «Дакар» візьме участь рекордна кількість жінок, серед яких Лайя Санс залишається найуспішнішою гонщицею багатоденного марафону.

У Дакарі-2019 братимуть участь 17 жінок. Це – найбільша кількість жінок у «Дакарі» з часів переїзду марафону у Південну Америку у 2009 році.

Після негативної тенденції у 2015-2017 роках, у 40-му Дакарі на старт вийшло 13 жінок або 2,39% від загальної кількості учасників (525).

У 2019 році на старт вийде 534 гонщики, штурмани та механіки. Таким чином, перелік учасників на 3,2% складається з жінок.

Шість гонщиць стартуватимуть у категорії мотоциклів (торік було чотири). Найуспішнішою серед них є Лайя Санс, яка у 2015 році класифікувалась дев’ятою, а також подолала дистанцію восьми «Дакарів». Серед інших конкуренцію їй складуть іспанка Сара Гарсія та росіянка Анастасія Ніфонтова.

Після двох «Дакарів» у категорії позашляховиків спробує покращити свої результати іспанка Крістіна Гутьєррес. Дебютує у «Дакарі» парагвайка Андреа Андреа Патрісія Лафарья, а перуанка Фернанда Канно спробує фінішувати після невдалої торішньої спроби. Італійка Елена Фой буде штурманом у Ніколи Дутто.

У підкатегорії позашляховиків UTV Open виступлять ще чотири гонщиці, а один екіпаж складатиметься винятково із жінок: італо-французької гонщиці Камелії Ліпаротті та штурмана іспанки Роси Ромеро.

Знайшлося місце жінкам і в категорії позашляховиків. Француженка Флоранс Деронс – єдина жінка у цій категорії, яка буде штурманом екіпажу SSP Man TGA114.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: