УЄФА підтвердив, що ФІФА розглядає створення глобальної Ліги націй

УЄФА підтвердив, що ФІФА розглядає створення глобальної Ліги націй

Передбачається, що розіграш глобальної Ліги націй буде проходити кожні два роки

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) розглядає можливість створення глобальної Ліги націй на основі аналогічного європейського турніру.

Про це йдеться в офіційній заяві Союзу європейських футбольних асоціацій, яку було випущено міжнародним агентством Associated Press.

«УЄФА може підтвердити, що почалися дискусії щодо зміни формату проведення Ліги націй. Однак поки ніяких рішень не прийнято», - наводить витяги із заяви ESPN.

Передбачається, що розіграш глобальної Ліги націй буде проходити кожні два роки, а учасниками турніру стануть всі 223 члена з 6 шести конфедерацій ФІФА.

Всі збірні будуть розбиті на 7 дивізіонів відповідно до рейтингу ФІФА, кожна конфедерація буде мати свої кваліфікаційні групи з обміном між дивізіонами.

У кожному дивізіоні передбачено проведення фінальних міжконтинентальних турнірів з 8 кращих збірних, які будуть зіграні протягом тижня в одній країні.

Обговорюваний зараз формат змагань передбачає, що в фінальному турнірі топового дивізіону візьмуть участь 3 європейські збірні, 2 американські і по 1 представнику Африки, Азії і Північної Америки.

Нова глобальна Ліга націй покликана замінити товариські матчі національних команд конкурентними іграми з рівними за класом суперниками.

Нагадаємо, ФІФА збільшить преміальні учасників чемпіонату світу-2018.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: