УЄФА закликали виключити російські клуби з єврокубків

Європейському футбольному союзу (УЄФА) запропонували жорстко відреагувати на допінговий скандал у Росії.

Журналіст авторитетного видання Independent Іен Херберт закликав УЄФА відсторонити російські клуби від єврокубків.

Свою пропозицію британський кореспондент опублікував у статті під назвою: «Допінговий скандал у Росії: чому УЄФА ігнорує цей сморід і не знімає російські клуби з єврокубків?"

«ЦСКА виступить у груповому етапі Ліги чемпіонів, «Ростов» - у третьому кваліфікаційному раунді турніру, а «Зеніт», «Краснодар» і «Спартак» - у Лізі Європи. Усього в РФПЛ виступають 16 команд, тому ймовірність участі в єврокубках російського клубу, гравці якого застосовували допінг, досить висока», - пише Херберт.

На думку журналіста, УЄФА просто закриває очі на те, що відбувається, оскільки має вигідні спонсорські угоди з російськими компаніями.

«Є причини підозрювати в цьому «Зеніт», який посів третє місце в російській лізі в минулому сезоні, оскільки Віталій Мутко, прізвище якого Макларен вимовив 21 раз у своїй промові, є колишнім президентом цього клубу. При цьому УЄФА, який одержує спонсорські гроші з Росії, ніяк не реагує на ці звинувачення, не починає розслідування щодо Мутка і не усуває його», - обурюється Херберт.

Британець переконаний, що футбольному союзу варто взяти приклад із Міжнародного олімпійського комітету.

«Весь світ чекає від МОК, що він не злякається і не пустить Росію на Олімпійські ігри. Водночас вболівальники чекають, що УЄФА покарає клуби, які грають нечесно, і закриє їм шлях до єврокубків», - резюмував англієць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: