Україна планує подати заявку на проведення літньої студентської Універсіади

Україна планує подати заявку на проведення літньої студентської Універсіади

У такому рішенні чиновники вбачають підвищення патріотичних почуттів у суспільстві.

Українська влада розглядає можливість проведення у Києві літньої студентської Універсіади 2021 або 2023 років.

Про це на прес-конференції за підсумками виступів збірної на Універсіаді-2017 заявили заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, президент Спортивної студентської спілки України Євген Імас і глава комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

«Ми говорили про це з керівництвом Міжнародної федерації університетського спорту (FISU). Воно не проти, щоб Універсіада пройшла в Україні. Такі змагання збільшать туристичну й економічну привабливість нашої країни, підвищать патріотичні почуття у суспільстві», - сказав Греба.

«Протягом місяця ми проробимо всі технічні питання для заявки. Найскладнішим і фінансово витратним є будівництво олімпійського селища на приблизно 11 тисяч осіб», - додав він.

За словами Імаса, київські арени на 85-90% готові забезпечити умови для змагань Універсіади.

Серед них - НСК Олімпійський, Палац спорту, Міжнародний виставковий комплекс, спорткомплекси та стадіони університетів міста.

В Універсіаді-2017 на Тайвані  участь брали понад 8 тисяч спортсменів зі 140 країн світу. Наступні літні студентські Ігри пройдуть 2019 року у Непалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: