Українець Калінін фінішував шостим у другій гонці сезону світового супербайку

Українець Калінін фінішував шостим у другій гонці сезону світового супербайку

У Нідерландах Микита був далеко до потрапляння на п'єдестал

Другу гонку сезону-2018 (в Ассені, Нідерланди) чемпіонату світу Суперспорт-300 Микита Калінін завершив шостим.

Українець кваліфікувався 11-м, але після покарання кількох гонщиків за порушення меж траси під час Суперпоулу його стартова позиція змінилась на сьому.

Гонка була складною, з численними обгонами, контактами та падіннями. Жорстка боротьба почалась із самого старту. Близько десяти гонщиків їхали щільною групою у межах секунди.

Протягом 11-ти кіл було багато змін у першій трійці, швидких обмінів позиціями, небезпечних маневрів.

Калінін відмінно стартував і спочатку боровся за п’яте місце, але на п’ятому колі його випередили суперники, після чого він опинився серед останніх у групі лідерів.

У середині гонки після контакту з одним із гонщиків одесит виїхав за межі траси. Йому вдалося уникнути падіння, але через це він опинився поза першою десяткою.

У другій половині заїзду він поліпшив позиції та за пару кіл до фінішу знову їхав у топ-10. Перед заключним колом він був восьмим. Отримати кращий результат одеситу вдалося завдяки сприятливому для нього збігу обставин. На останньому колі гонки одразу три гонщики, що боролись за перші місця, зазнали аварій, завдяки чому він фінішував шостим.

«Гонка була дуже складною, - сказав Микита після завершення вікенду. - Було дуже багато контактів, жорстких обгонів. На початку я наче зміг отримати хороший темп, попри те, що погано знав мотоцикл після зміни налаштувань відповідно до нових вимог регламенту».

Після двох етапів Калінін посідає шосте місце у загальній класифікації. Його суперниця попереду Ана Караско так само має 23 очки. Від лідера чемпіонату Скотта Дерроу його розділяють 13 очок.

Нагадаємо, Калінін став четвертим у першій гонці сезону світового супербайку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: