Українські призери Паралімпіади-2018 повинні отримати від держави 90 млн грн

Українські призери Паралімпіади-2018 повинні отримати від держави 90 млн грн
Українські паралімпійці

Загальна сума винагороди складає майже три з половиною мільйони

Українські призери Паралімпіади 2018 року, яка відбулася у корейському Пхьончхані, отримають від держави винагороди у розмірі від $ 55 тисяч до $ 125 тисяч кожен.

Про це написав виконуючий обов'язки міністра молоді та спорту Микола Даневич на своїй сторінці у Facebook, передає «Капитал».

«Інформуємо громадськість, що держава виплатить нашим чемпіонам і призерам XII зимових Паралімпійських ігор грошові винагороди на загальну суму понад 90 млн грн. Нагадую, що наші паралімпійці отримають за перші місця $ 125 тисяч; за другі місця - $ 80 тисяч; за треті місця - $ 55 тисяч», - зауважив він.

В. о. міністра опублікував скан-копію відповідного наказу по міністерству № 1187 від 19 березня за його підписом, у якому вказано загальний фонд винагороди у розмірі $ 3 млн 440 тисяч.

Нагадаємо, збірна України посіла шосте місце у медальному заліку Паралімпіади-2018. На рахунку команди сім золотих, сім срібних і вісім бронзових медалей.

Премії призерам Паралімпіад та Олімпіад зрівняли у 2016 році. Раніше паралімпійцям виплачували $ 40 тисяч за золото, $ 26 тисяч за срібло та $ 18 тисяч за бронзу.

Читайте також: Національна збірна України на ХІІ зимовій Паралімпіаді: цифри і факти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: