Українські спортсмени хочуть від Уряду послаблення карантину та грошей

Українські спортсмени хочуть від Уряду послаблення карантину та грошей
Спортсмени занепокоєні
Фото - Ольга Саладуха / Facebook

Спортсмени не хочуть сидіти в самоізоляції

Парламентар та легкоатлетка одночасно Ольга Саладуха прониклась духом олімпізму та спортивною солідарністю, результатом чого стало звернення до прем’єр-міністра пана Шмигаля з пропозицією послабити умови карантину для спортсменів-професіоналів.

Зокрема, пропонується дозволити наступне:

  • одиночні зайняття та/або невеликими групами на свіжому повітрі при збереженні дистанції, відповідно до карантину;
  • доступ до стадіонів, майданчиків тощо; 
  • доступ до закритих залів, басейнів

На цьому славетная спортсменка не зупинилась й запропонувала врегулювати питання із харчуванням спортсменів, яке нині фактично заблоковано. Зокрема, потерпають школи вищої спортивної майстерності та спеціалізовані дитячо-юнацькі школи олімпійського резерву, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів.

Доцільно ухвалити тимчасовий порядок здійснення виплат спрямованих на забезпечення повноцінного та збалансованого харчування спортсменів на час дії встановлених обмежень, вважає парламентарка, яка презентує президентську фракцію в Раді.

Депутат просить також розглянути можливість звільнення спортивних федерацій від сплати за оренду приміщень, що належать державі, якщо ці об’єкти не використовуються в умовах карантину.

Нагадаємо, з ініціативою дозволити членам збірних команд України здійснювати бігові і велопробіжки на відкритому повітрі, дотримуючись необхідної в умовах карантину дистанції до прем'єр-міністра Шмигаля звернувся очільник Мінмолодьспорту Вадим Гутцайт. Про це Вадим Маркович розповів "Главкому" в суботу, 11 квітня.

Зауважимо, що реакції голови Уряду на ці звернення наразі нема, більше того, наступного тижня очікується, що фінансові скорочення, про які згадувала у своєму листі Ольга Саладуха, будуть зафіксовані у секвестрі державного бюджету.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: