Український фехтувальник здобув срібло на чемпіонаті світу в Мариборі

Український фехтувальник здобув срібло на чемпіонаті світу в Мариборі

Шуберту вдалося втретє взяти золоту медаль на світовій першості серед ветеранів

Український шабліст Василь Шуберт завоював срібну медаль на чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів в словенському Мариборі.

Львів'янин виступав у віковій категорії 70+. У груповому раунді Шуберт добув 5 перемог з 5-ти і стартував в турі прямого вибування під 3-им номером посіву.

В 1/16 фіналу українець виграв у швейцарця Йорга Віллігера (10:4), після не зазнав проблем з японцем Кохом Ямада, завершивши поєдинок з рахунком 10:5, а в чвертьфіналі записав до свого активу перемогу над британцем Пітером Бароном (10:6).

В 1/2 турнірній таблиці Шуберт в напруженій боротьбі вирвав путівку в фінал, обігравши італійця Фабріціо Філіппі з перевагою в один удар 10:9. Повідомляє Федерація фехтування України.

У підсумковому поєдинку дня український шабліст зазнав поразки від бронзового призера двох попередніх чемпіонатів світу Олександра Анастасова з Македонії. Бій закінчився з рахунком 10:1 на користь македонця.

Відзначимо, що Шуберту вдалося втретє взяти золоту медаль на світовій першості серед ветеранів. До цього наш шабліст вигравав подібні турніри в 2002 і 2014 роках. На минулорічному чемпіонаті світу в німецькому Штральзунді українець зайняв 10-е місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: