Ультрас «Динамо» в разі ув’язнення Стерненка оголосять загальну мобілізацію

Ультрас «Динамо» в разі ув’язнення Стерненка оголосять загальну мобілізацію
Стерненка можуть помістити в СІЗО за підозрою в умисному вбивстві
Фото - Радіо Свобода

Кияни закликали долучатися представників інших фанатських рухів

«WBC Ultras Dynamo» - найчисельніше поміж усіх фанатських угруповань в Україні, яке підтримує однойменний київський клуб, обіцяє загальну мобілізацію в разі ув’язнення громадського активіста Сергія Стерненка.

Про це фанати попередили в оприлюдненій напередодні заяві.

«Ми, ультрас «Динамо» Київ, уважно слідкуємо за ситуацією, що розвивається навколо справи активіста та націоналіста Сергія Стерненка.

Нагадаємо, що на Сергія було здійснено три замахи. Під час останнього загинув один з нападників.

Якщо антиукраїнські сили таки спробують незаконно висунути підозру у вбивстві або затримати Сергія, ми одразу ж оголосимо загальну мобілізацію та збір для акції протесту. Закликаємо інші фанатські рухи та всіх українців, кому не байдужа доля цієї країни, тримати руку на пульсі подій.

Українці мають право на самозахист!», - йдеться в заяві.

Зауважимо, що вчора активіст Роман Синіцин повідомив, що Сергієві Стерненку збираються вручити підозру і помістити в СІЗО.

«За моєю інформацією Стерненку готують підозру за 115 ст ККУ (умисне вбивство). СБУ спільно з Офісом Генпрокурора. Дедлайн 15 травня, але швидше за все це відбудеться вже до кінця поточного тижня. Вручать підозру і закриють в СІЗО. Ймовірно, там буде без права застави.

Є інформація, що це політичний договірняк з ригами, Баканова дотисли «піти по безпределу» в обмін на щось. Дуже цікаво на що. З гражданочкою Венедіктовою в принципі було зрозуміло з самого початку, цю підозру вона вимагала вручити ледве переступивши поріг кабінету на Різницькій».

Сергій Стерненко смертельно поранив одного зі своїх нападників Івана Кузнєцова 24 травня 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно третій напад. Поранений ножем у серце і живі Кузнєцов помер на місці. Інший нападник, Олександр Ісайкул, зміг утекти, але протягом доби був затриманий поліцією. Стерненко дістав ножове поранення руки й струс мозку. Згодом Ісайкула відпустили та він покинув Україну. За версією самого Стерненка, замах на нього могли організувати Олександр Подобєдов та Віталій Посувайло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: