В автоспорті може з'явитися Формула-1 винятково для жінок

В автоспорті може з'явитися Формула-1 винятково для жінок

Нова повністю жіноча гоночна серія W стартує у 2019 році

Серія W, новий міжнародний «формульний» чемпіонат для жінок, стартує наступного року з метою допомогти жінкам у їхньому прагненні до Формули-1.

Нова гоночна категорія, яка використовуватиме ідентичні машини Tatuus специфікації Ф3, має підтримку колишнього переможця гонок Ф1 Девіда Култхарда та призовий фонд у півтора мільйони доларів.

Чемпіонка категорії отримає 500 тисяч доларів, що допоможуть їй у наступному кроці наблизитися до Формули-1.

Серія, що складатиметься із шести етапів, стартує у травні 2019 року. 30-хвилинні гонки відбуватимуться на трасах Європи, одна з них – у Великій Британії. Майбутня експансія до Австралії, Азії й Америки очікується у довгостроковій перспективі.

Жінки, які сподіваються змагатись у серії W, не повинні мати спонсорської підтримки, однак вони мають довести свої здібності під час інтенсивного відбірного процесу, аби гарантувати, що пелотон складається з найкращих талантів.

Суддями виступатимуть Култхард, колишній менеджер команди Ф1 Дейв Раян, що є гоночним директором серії, та конструктор Ф1 Едріан Ньюї, який став членом консультативної ради.

У розмові про причини, що допомогли створити повністю жіночу категорію, Култхард сказав: «Ми у серії W твердо впевнені, що в автоспорті жінки та чоловіки можуть змагатись один з одним на рівних умовах і можуть мати однакові можливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: