Визначився повний склад пілотів Формули-1 на наступний сезон

Визначився повний склад пілотів Формули-1 на наступний сезон

До вашої уваги офіційно підтверджений повний перелік учасників чемпіонату

У 2019 році відбудеться ювілейний, 70-й чемпіонат світу Формули-1.

Чемпіонат світу розпочнеться 17 березня в Австралії і завершиться 1 грудня в Абу-Дабі. Третій етап Гран Прі Китаю відбудеться 14 квітня і стане 1000-ю гонку в історії чемпіонату.

Льюїс Хемілтон у складі Mercedes спробує стати другими шестиразовим чемпіоном в історії Ф1.

При цьому багато гонщиків змінили команди.

Так, Кімі Райкконен залишив Ferrari і повернувся до Sauber, а Шарль Леклер посів його місце у Скудерії. Даніель Ріккардо перейшов з Red Bull до Renault, а Карлос Сайнс замінив Фернандо Алонсо в McLaren. Місце Ріккардо у Red Bull дісталося П’єру Гаслі, якого у Toro Rosso замінив Данило Квят.

Після тривалої перерви у Формулу-1 повернеться Роберт Кубіца, який проведе сезон із Williams. Також повернеться Антоніо Джовінацці, який у 2017 році вже провів декілька гонок у складі Sauber. Він посяде у швейцарській стайні місце Маркуса Ерікссона, який надалі виступатиме в IndyCar.

Чемпіонат поповниться одразу трьома новачками. Чемпіон Формули-2 Джордж Расселл стане партнером Кубіци. Віце-чемпіон Ф1 Ландо Норріс замінить у McLaren Стоффеля Вандорна. Бронзовий призер Ф2 Алекс Албон замінить у Toro Rosso Брендона Гартлі.

Після придбання консорціумом на чолі з Лоуренсом Строллом місце Естебана Окона у команді Racing Point (колишня Force India, яке ще має змінити свою назву) отримав Ленс Стролл.

Re Bull у 2019 році стане заводською командою і перейде на двигуни Honda, якими у 2018-му користувались у Toro Rosso.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: