WADA підтвердило допінг російських спортсменів у Сочі

WADA підтвердило допінг російських спортсменів у Сочі

Всесвітнє антидопінгове агентство підтвердило, що на Олімпіаді в Сочі російські чиновники з відома міністра спорту підміняли проби російських спортсменів.

Про це йдеться в доповіді WADA.

Таким чином, агентство підтвердило заяву колишнього глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова.

Раніше він розповів виданню The New York Times, що не менше 15 російських спортсменів, які виграли медалі в Сочі, вживали допінг.

За його словами, він особисто готував коктейлі для спортсменів, список яких йому прислали з міністерства спорту Росії. Родченков заявив, що операцію щодо заміни проб контролювали російські спецслужби.

На початку липня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила всім російським легкоатлетам, за винятком Дар'ї Клішиної, у допуску до участі в Олімпіаді.

Комісія звинуватила спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Спортсмени звернулися до спортивного арбітражного суду. Рішення оголосять 21 липня.

З плавчині Юлії Єфімової зняли всі звинувачення в застосуванні мельдонію.

Слідом за цим, 17 липня, The New York Times з посиланням на електронну переписку повідомила, що антидопінгові агентства десяти країн, а також двадцять спортивних груп вимагали відсторонення всієї збірної Росії від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Літні Олімпійські ігри 2016 року пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. Це буде перша Олімпіада, яка відбудеться в Південній Америці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: