Жданов: Жодних коштів платників податків не буде витрачено на поїздки українських спортсменів в Росію

Жданов: Жодних коштів платників податків не буде витрачено на поїздки українських спортсменів в Росію
Ігор Жданов

Міністр молоді та спорту прокоментував інформацію про заборону фінансування українських спортсменів на турнірах в РФ

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував інформацію про заборону фінансування українських спортсменів на турнірах в РФ.

За його словами, в інтернеті поширюється недостовірна інформація про нібито скасування указу міністерства молоді та спорту про заборону участі національних збірних команд України в змаганнях на території Росії.

«Враховуючи автономію спорту та Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання закордон. Тому ми юридично уточнили цей момент в наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України у змаганнях на території країн агресора. Наголошую - суті рішення це не міняє. Жодних коштів українських платників податків не буде витрачено на такі поїздки. Жодних виплат державних преміальних за участь в таких змаганнях не буде нараховано», - пояснив Жданов.

«Міністерство, і як міністр, незмінні у своїй позиції - ми категорично проти участі збірних команд у змаганнях в Росії. Усю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку та усі інші наслідки - несуть відповідні федерації та персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати до країни агресора. Вони про це попереджені», - додав він.

Як відомо, у березні міністр спорту України Ігор Жданов підписав указ про бойкот всіх змагань в Росії.

Згодом з'явилася інформація, що Міністерство молоді та спорту України скасувало пряму заборону на участь спортсменів країни в турнірах, що проходять на території Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: