Кубок України з футболу. Аматори проходять професіоналів і нервові пенальті. Огляд матчів першого раунду

Кубок України з футболу. Аматори проходять професіоналів і нервові пенальті. Огляд матчів першого раунду
Фото ФК «Таврія-Сімферополь»

«Вікторія» з Миколаївки та колектив з Лебедина продовжують кубковий шлях

Напередодні відбулися поєдинки першого попереднього етапу Кубку України з футболу сезону-2018/19.

Успішний старт «Таврії»

Стартовий матч розіграшу відбувся у Бериславі, де «Таврія-Сімферополь» приймала «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка). Перед поєдинком пройшла злива, що відразу ж ускладнило спроби учасників порадувати комбінаційним футболом. На важкому газоні обидві команди змушені були взяти на озброєння довгі передачі, і завзятої боротьби на другому поверсі не бракувало.

Перший тайм можуть записати до свого активу господарі, яким додав наснаги та впевненості у своїх силах швидкий гол, забитий захисником Віталієм Фетісовим уже на 13-й хвилині.

По перерві гості, які продемонстрували добру фізичну підготовку, зуміли вирівняти гру, а наприкінці поєдинку навіть почали диктувати свої умови, хоча найкращу нагоду відзначитися не використав згаданий уже Фетісов, який, підключившись до наступу, схибив, пробиваючи з вигідної позиції.

Головний тренер «Таврії-Сімферополь» Сергій Шевченко, хоч і нарікав, що на атакувальному потенціалі команди негативно позначилася відсутність травмованого лідера нападу Євгена Соколана, все ж залишився задоволеним діями своїх підопічних. Адже здобута звитяга наблизила друголігову «Таврію-Сімферополь» до зустрічі зі старшими за рангом суперниками, як це вже було у минулому сезоні.

Не приховував радості й Віталій Фетісов, адже саме його гол став першим у звітному розіграші Кубка. Утім, він зазначив, що для здобуття перемоги довелося докласти чимало зусиль, оскільки «Чайка», незважаючи на свій статус дебютанта професіональних змагань, запам’яталася своєю непоступливістю.

«Кристал» переміг у дербі

Із великим інтересом очікувалося дербі у Новій Каховці, де «Енергія» приймала сусіда, «Кристал» із Херсона, який не тільки повернувся до Другої ліги, а й підсилився цілою групою відомих виконавців. Суперники не відсиджувалися в обороні, багато атакували флангами, але поблизу воріт вправнішими були  захисники, та й голкіпери діяли надійно. Однак у середині другого тайму херсонець Андрій Барладим забив гол, який виявився переможним.

Аматори крокують далі

Неочікувано розгорталися події у Миколаївці, де найсильніша аматорська команда України – «Вікторія» – приймала тернопільську «Ниву». Незважаючи на аматорський статус, колектив із Сумської області має у своїх лавах кількох іменитих гравців, зокрема, захисника Олександра Яценка, відомого за виступами у київському «Динамо» й одеському «Чорноморці», тоді як за «Ниву» грає переважно молодь.

Отже, у ролі екзаменаторів швидше виступали досвідчені господарі, які вже в першій половині першого тайму вигравали 2:0 після дублю вихованця одеського футболу В’ячеслава Акімова. Єдине, що вдалося тернопільцям, так це у середині другої 45-хвилинки скоротити відставання у рахунку до мінімуму. «Вікторія» здобула перемогу 2:1, яку аж ніяк не можна назвати випадковою.

Змусила рахуватися із собою й ще одна аматорська команда, із Лебедина, яка дала бій гостям із Житомира. Основний час завершився внічию – 0:0. Не змінився рахунок і в овертаймі. У підсумку все вирішилося у серії післяматчевих пенальті. Щасливий квиток витягнули господарі, що стало ще одним кубковим сюрпризом.

Вирішальна серія пенальті

Швидкі голи було забито у Нікополі, де футболісти «Миру» постаралися зняти з порядку денного питання про переможця ще до перерви. Другий тайм став простою формальністю, хоча господарі намагалися забити гол престижу, і зрештою їм це вдалося.

Намагалася постояти за честь гостей і «Буковина». На 20-й хвилині після подачі кутового дебютант чернівецької команди Андрій Понєдєльнік із близької відстані вколотив м’яч у ворота «Калуша». По перерві господарі доклали чимало зусиль, аби врятуватися від поразки, і в середині другого тайму зрівняли рахунок.

Доля путівки до наступного раунду вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Завдяки відмінній реакції воротаря Романа Герича перемогу відсвяткував «Калуш». Для його наставника Василя Малика, який раніше очолював стрийську «Скалу», старт у кубковому турнірі виявився успішним.

Прихована додаткова інтрига в Одесі

Інтерес до поєдинку в Одесі між командою «Реал Фарма» та вінницькою «Нивою» підігрівало те, що гостей очолював Денис Колчин, який тривалий час виступав у складі «Чорноморця». І його підопічні постаралися не підвести свого наставника. Уже в дебюті вони відкрили рахунок і надалі впевнено відбивали атаки господарів. А наприкінці матчу відзначилися вдруге, змусивши суперника зійти з дистанції.

Ніхто не хотів поступатися і в Млинові та Хмельницькому, хоча здавалося, тому ж «Поділлю» буде важко конкурувати з «Металургом», який плідно попрацював на трансферному ринку. І запоріжці, додавши обертів у середині другого тайму, таки схилили шальки терезів на свою користь.

А у поєдинку «Верес» – «Минай» усе вирішувалося у серії післяматчевих пенальті, адже основний і додатковий час переможця не виявили. У найпотрібніший момент влучнішими виявилися закарпатці, які скористалися похибкою господарів при реалізації аж 10-го пенальті.

За матеріалами сайту Федерації футболу України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: