Олена Підгрушна: Цей рік можна вважати втраченим у кар'єрі

Олена Підгрушна: Цей рік можна вважати втраченим у кар'єрі
Олена Підгрушна. Фото: biathlon.com.ua

Українська біатлоністка дала інтерв’ю Федерації біатлону України

Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна вважає, що нинішній сезон став «втраченим» в її кар'єрі.

Українська біатлоністка дала інтерв’ю Федерації біатлону України, в якому розповіла про труднощі, які спіткали її в сезоні 2017/18 року та про спрівпрацю зі словенським тренером Урошем Велепецом.

Про нинішньому сезоні і хворобах

«Звичайно, я не задоволена. Тому що і стрілянина була жахлива, і хід - результат був зовсім не такий, на який я розраховувала. Та й не тільки я. Важко було боротися з цим розчаруванням. Потім намагалися робити ставку на Олімпійські ігри, але в підсумку і там не вдалося навіть стартувати. Якщо підсумувати, то цей рік можна вважати втраченим у кар'єрі».

Про співпрацю з Урошем Велепецом

«З Урошем ми працювали три роки, і протягом цього часу було використано три різних методики. І так вийшло, що перша з них підійшла мені повністю, а останні два роки щось пішло не так. З цим тренером у мене був як кращий сезон в кар'єрі, так і гірший. Можливо, якби ми далі працювали три роки, було б ще три вдалих сезони».

«Зрозуміло, що Урош також пробує різні варіанти: три роки для тренера - не так вже й багато. Одна справа, коли він веде спортсмена з дитинства і знає його реакцію на будь-які навантаження і нюанси тренувального процесу. І зовсім інша - коли починає працювати зі зрілим, сформованим спортсменом. Тим більше, я почала роботу з Урошем після року відпочинку, потім свої корективи внесли операції. А коли згодом пішли великі навантаження, я, можливо, не змогла їх відразу «переварити».

«Навесні, як я розумію, буде вирішуватися, чи продовжить Урош працювати в нашій команді, і якщо так - будемо знову думати і зважувати, який варіант підготовки буде кращим. Я не можу сказати, що я категорично проти нього, будь-якого іншого тренера - з кожним можна спілкуватися і знаходити оптимальні шляхи, як це було в мій перший сезон після повернення».

Про продовження кар'єри

«Це буде залежати від того, чи буде у мене тренер. Але я хочу продовжувати змагатися. Я не віддаю переваг іноземцю або українцю. Головне - щоб він бачив, що зі мною можна зробити, перш за все, в системі координат «гори - акліматизація».

Нагадаємо, що Підгрушна не змогла виступити на Олімпійських іграх у Пхьончхані через проблеми зі здоров'ям і більше не братиме участі в гонка на етапах Кубка світу.

При цьому 31-річна спортсменка не планує завершувати кар'єру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: