Усик здобув чергову перемогу, здолавши технічним нокаутом Хука

Усик здобув чергову перемогу, здолавши технічним нокаутом Хука

Це вже 13-та перемога українця, 11 з яких зараховані нокаутом.

Дебютний поєдинок новоствореного турніру - WBSS (Всесвітня боксерська супер серія) - був за участю українського боксера Олександра Усика. Сам уродженець Сімферополя обрав собі у суперники німця боснійського походження Марко Хука. А місцем бою, попри інформацію про Київ, став Берлін.

Прихильники боксу чудово знають, що до бою потрібно підігріти інтерес. Навіть якщо і б'ється чемпіон. А знаючи Усика, який є достатньо спокійним за межами рингу, всі, так би мовити, «сподівання» покладалися на Хука. І той не примусив довго чекати. Німецький боксер штовхнув та обізвав українця під час традиційної дуелі поглядів. Олександр жодним чином не відреагував на провокацію суперника, а у відповідь лише посміхався.

Згодом сам Усик розповів, що припускав, що таке може статися. Але навіть після такої поведінки у нього не було агресії щодо Марко. «Я бачу, що він нервує, «горить». І це така форма його захисту. Він не може впоратися зі своїми емоціями. Я не казав, що «закопаю» Хука. Мені це не потрібно. Я просто буду виконувати свою роботу та боксувати», - так прокоментував той інцидент наш чемпіон.

На церемонії зважування обійшлося без сутичок, хоча боксери довго дивилися один одному в очі. Й офіційним представникам бою довелося ставати між суперниками, щоб зупинити цю дуель поглядів. Щодо зважування, то українець виявився дещо важчим за німця. Вага Усика склала 90,5 кг, а Хука - 90,2 кг.

Поєдинок, як і очікувалося, розпочався з розвідки. При цьому вже у першому раунді Хук показав свої брудні прийоми, до яких усі поціновувачі боксу, які слідкують за Марко, звикли. Було мало викинутих ударів. Суперники придивлялися один до одного, щоб розуміти, чого очікувати один від одного. Другий раунд також мало чим відрізнявся від першого. Хіба що Усик намагався уникати клінчів, бо суперник намагався «в'язати» нашого чемпіона.

У третьому раунді чітко стало зрозуміло, що Хук багато пересуватися по рингу не буде. Марко час від часу «вибухав», стараючись спрямувати свої нечасті удари у ціль. Натомість, Усик, що вже звично, багато працював ногами, а під кінець раунду навіть струсонув німця серією ударів. Той, у свою чергу, щільно захищався, але удари Олександра почали досягати свого.

Четвертий раунд дуже активно розпочав Хук, притиснувши українця до канатів. Усик витримав таке несподіване «навантаження» від візаві та перейшов в атаку. І знову кілька акцентованих ударів прийшлися у корпус та голову. У певний момент здалося, що Усик просто не хоче настільки рано закінчувати поєдинок. Крім того, Олександр ще й дозволяв собі посміхатися.

І навіть той факт, що Хук притиснув нашого чемпіона у наступного раунді, нічого не означав. Марко почав і зовсім втрачати у швидкості, чим Усик почав користатися у кожному з епізодів. Було відчуття, що от-от поєдинок завершиться, але Олександр не поспішав. Він неначе хотів побути побільше у ринзі, ніби скучив за справжнім боксом.

Хук надалі почав порушувати правила, пробиваючи нижче пояса. Це Усик і намагався показати рефері спочатку. А потім, розуміючи, що сили покидають суперника, українець навіть не звертав на такі удари уваги. Марко у своєму ж стилі намагався викидати удари, але після цього, складалося враження, у нього залишалося все менше і менше сил. Усик у такі моменти дозволяв собі навіть «потанцювати» перед суперником.

Усі удари, які досягали мети від Хука, Усик сприймав з усмішкою. Водночас, сам Олександр довго готував свої атаки. А коли до такого доходило, то Марко було непереливки. У 8-му раунді українець пішов у доволі вдалу атаку, після чого послизнувся, коли відходив назад. І тут Хук показав усе своє боксерське «джентльменство», спробувавши вдарити Усика, коли той був на підлозі одним коліном. Рефері таке зухвальство не витерпів, знявши очко з німця.

Хук і надалі продовжував бити нижче пояса. Усик до певного моменту реагував на це, апелюючи до судді. Але, розуміючи, що той не реагує, просто опускав руки та пропонував супернику і далі продовжувати у тому ж дусі. У 10-му раунді Марко ледве тримався на ногах, проте намагався вибухати, коли з'являлася така можливість. Щодо Усика, то він тримався на ногах впевнено, непогано працюючи на них і далі.

Завершилося все у 10-му раунді, коли Усик просто «виніс» суперника своїми ударами. Хук протримався на ногах, але рефері, розуміючи ситуацію, вирішив зупинити побиття німця.

Ці дії рефері означали, що Усик залишився непереможним на професійному ринзі, здобувши 13-ту перемогу, 11 з яких зафіксовані нокаутом. І ця перемога є цілком закономірною, адже Олександр увесь поєдинок тримав під контролем, хоча й отримав кілька неприємних ударів. А усмішка на обличчі українця означає, що він тримав перебіг бою у своїх рукавичках. Усик і надалі залишається головним претендентом на перемогу у даному турнірі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: