Збірна України (U-19) з футболу – бронзовий призер чемпіонату Європи

Збірна України (U-19) з футболу – бронзовий призер чемпіонату Європи
Фото УЄФА

Українці завершили виступ на стадії півфіналу, зазнавши розгромної поразки від Португалії

Юнацька збірна України з футболу, складена з футболістів до 19-ти років, успішно виступила на чемпіонаті Європи 2018 року у Фінляндії. Про це можна було говорити ще до півфінального матчу «синьо-жовтих» проти Португалії. Українці вийшли з першого місця з так званої «групи смерті», здолавши Францію та Туреччину, а також зігравши внічию з Англією.

Але, як відомо, апетит приходить під час їжі. І тренери, і футболісти визнавали, що вони виконали головне завдання – здобули путівку на чемпіонат світу U-20, який у наступному році прийме Польща. При цьому команді дуже хотілося не зупинятися на півфіналі та бронзових нагородах, а вийти у головну зустріч цього Євро-2018 – у фінал.

На жаль, поєдинок проти португальців склався для підопічних Олександра Петракова дуже невдало. Вже на другій хвилині українці дали суперникам навісити з лівого флангу на лінію воротарської, де захисники втратили Педру Коррейя. З першим ударом головою форварда Владислав Кучерук впорався, але м’яч відлетів все на того ж португальського нападника. І Коррейя просто закотив м’яч у порожні ворота.

Португальці продовжили атакувати, розуміючи, що суперники перебувають у певному нокдауні. Наші футболісти з трудом, та все ж відбили намагання супротивника, після чого нарешті почали організовувати і свої атаки. Перший удар на рахунку Віктора Корнієнка. Щоправда, вийшов цей удар несильним і дуже неточним.

Тільки-но «синьо-жовті» вирівняли гру, як опинилися вже не у нокдауні, а у нокауті. У середині тайму з різницею у дві хвилини португальці забили двічі!.. І двічі відзначився Жоау Філіпе. Спочатку він «розстріляв» ворота Кучерука після подачі з кутового, а згодом захисники дали йому пробити з меж штрафного майданчика після контратаки. Точний удар у кут воріт з-під оборонця не залишив шансу воротарю.

На 23-й хвилині українці нарешті вперше влучили в отвір воріт Діогу Кошти. Це Кирило Дришлюк наважився на дальній удар – голкіпер відбив у бік. Здалося, що наші футболісти тепер зможуть переломити хід зустрічі, але... На 30-й хвилині арбітру можна було давати фінальний свисток, адже все вже було зрозуміло. Чергові провальні дві хвилини, і португальці довели рахунок до непристойного – 5:0... Цього разу дублем відзначився Франсішку Трінкан. Спочатку він пробив з-за меж штрафної точно у кут, а потім скористався помилкою Кучерука на виході та добив м’яч у ворота.

До слова, говорити про те, що Португалія не заслужила ці голи, не доводиться. У першому таймі суперники 17 разів били у бік воріт Владислава Кучерука, 11 з них прийшлися у рамку. Українці ж відповіли лише трьома спробами, а в отвір воріт влучив лише Дришлюк, про зо згадувалося вище.

Другий тайм був формальністю. У перерві тренер збірної Португалії, очевидно, попросив своїх підопічних поберегти сили для фіналу, адже ті досить інертно почали другу половину. Українці ж заволоділи ініціативою, адже хотіли хоча б одного разу забити, щоб поразка не була такою болючою. На 58-й хвилині м’яч опинився у воротах піренейців, проте перед тим пролунав свисток арбітра, засвідчивши порушення правил в атаці.

У другі 45 хвилин навіть небезпечних моментів глядачі не побачили. Під завершення поєдинку Португалія знову заволоділа ініціативою, і «синьо-жовті» змушені були грати переважно у захисті, розраховуючи хіба що на швидкі контратаки. Кілька з них завершилися ударами у руки воротарю. Не більше того...

Таким чином, збірна України завершила виступи на чемпіонаті Європи 2018 року за крок від фіналу. Зважаючи на те, що українські футболісти здобули на цьому турнірі бронзові нагороди (матч за третє місце не проводиться, а команди, які програли у півфіналі, вважаються бронзовими призерами), виступ можна вважати вдалим. Але ця розгромна поразка від Португалії все ж залишила осад від виступу...

Чемпіонат Європи 2018 року з футболу

Чоловічі збірні U-19

Півфінал

Україна – Португалія – 0:5 (0:5)

Голи: 0:1 – Педру Коррейя (2), 0:2 – Жоау Філіпе (19), 0:3 – Жоау Філіпе (21), 0:4 – Франсішку Трінкан (28), 0:5 – Франсішку Трінкан (30)

Україна: Кучерук, Бондар, Попов, Миколенко, Хахльов, Корнієнко, Булеца, Супряга (Кулаков, 11), Дришлюк, Конопля (Сафронов, 34), Цитаішвілі (Ременюк, 72).

Попередження: Булеца (33), Корнієнко (35), Жоау Віржініа (58), Миколенко (90+3)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: