Електричний кросовер Skoda стане найпотужнішою моделлю марки: розсекречені подробиці

Електричний кросовер Skoda стане найпотужнішою моделлю марки: розсекречені подробиці
Версія автомобіля з найменш потужною батареєю (55 кВт/год) забезпечить пробіг без підзарядки до 340 км

Запуск новинки на ринок запланований на початок 2021 року

Компанія Skoda розсекретила характеристики електричного кросовера Enyaq.

Зазначається, що серійний Enyaq буде мати низку відмінностей від концепту Skoda Vision iV, який був представлений на Женевському автосалоні 2019 року. Прототип служив передвісником електричного «купе-позашляховика», а новий кросовер має менш крутий нахил лінії даху.

Skoda Enyaq можна буде придбати як із заднім приводом, так і в модифікації з чотирма ведучими колесами.

«Довжина кросовера досягає 4648 мм, ширина становить 1877 мм, а висота - 1618 мм. Відстань між осями - 2765 мм. Обсяг багажника - 585 літрів в місному варіанті салону», - повідомляють у компанії.

Enyaq буде доступний з різними варіантами силових установок. Версія автомобіля з найменш потужною батареєю (55 кВт/год) забезпечить пробіг до 340 км за циклом WLTP. Вона буде задньопривідна і оснащена одним електромотором, що видає 146 к.с. потужності.

Модифікація з 62-кіловатною батареєю забезпечить до 390 км пробігу і 177 к.с. потужності електромотора. Щоб проїхати до 500 км без підзарядки, потрібно буде вибрати варіант з 82-кіловатною батареєю і електромотором, що видає 201 к.с. потужності.

Окрім того, Skoda розробила повнопривідний Enyaq iV з двома електромоторами, встановленими на передній і задній осях. Сумарно вони можуть видавати 261 або 302 к.с. потужності. Останній і буде вважатися найпотужнішим в модельній лінійці Skoda. Він же отримає приставку RS, зможе розганятися з місця до «сотні» за 6,2 секунди, а максимальна швидкість складе 180 км/год. При цьому обидві повнопривідні версії забезпечать запас ходу без підзарядки до 460 км.

Запуск новинки на ринок запланований на початок 2021 року.

Нагадаємо, у мережі показали перший український електромобіль ЛАЗ (Фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: